Στα 44.6 δισ. δολάρια εκτιμάται ότι θα έχει φθάσει η αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου μέχρι το 2023, συμβάλλοντας σε αυτό η ανησυχία των καπνιστών για την υγεία τους, η ζήτηση προϊόντων που δεν αφήνουν στάχτη, αλλά και η αύξηση του αριθμού των καταστημάτων που τα εμπορεύονται..  

Μετά τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα ήταν η τρίτη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικών τσιγάρων στον κόσμο το 2017, και αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία, κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ευαισθητοποίηση σχετικά τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται λόγω του καπνίσματος έχει αυξηθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων που βοηθούν τους καταναλωτές να εγκαταλείψουν τα παραδοσιακά τσιγάρα. Την ίδια στιγμή, ο καρκίνος που προκαλείται από το κάπνισμα είναι μια από τις σημαντικότερες παγκόσμιες ανησυχίες. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εμποδίζουν την πρόσληψη περισσότερων από 4.000 χημικές ουσίες, τα οποία παράγονται από την καύση των συμβατικών τσιγάρων.

Επιπλέον, ο καπνός που παράγεται από την καύση είναι εξίσου επιβλαβής για τους ανθρώπους και για το περιβάλλον. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εξαλείφουν την εκπομπή καπνού και αντ 'αυτού παράγουν ομίχλη, η οποία διαλύεται εύκολα στον αέρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό μειώνει τις παρενέργειες του καπνίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου σε μεγάλο βαθμό. Εκτός από αυτό, εξαλείφει την ανάγκη για την απόρριψη των τσιγάρων και της τέφρας σε ανοικτούς χώρους. Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν την παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Οι καινοτομίες και οι εξελίξεις στην τεχνολογία αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο για τα προϊόντα της επόμενης γενιάς. 

Ορισμένοι από τους βασικούς παίκτες που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι η British American Tobacco plc, η Altria Group Inc., η Japan Tobacco Inc., η Imperial Brands plc, η Philip Morris International Inc., η VMR Products LLC, η NJOY Inc, η International Vapor Group, Hub International, Inc. και FIN Branding Group LLC.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο