Kατά 62 δισ. ευρώ αναμένεται να αυξηθεί η παγκόσμια αγορά συσκευασίας για βρεφικές τροφές μέχρι το 2026, σημειώνοντας κατ' έτος άνοδο της τάξεως του 8,9%. Συγκεκριμένα από 53 δισ. ευρώ που ήταν το 2017 εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 115 δισ. ευρώ.

Η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τα συγκεκριμένα προϊόντα, το υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων και η εντονότερη ζήτηση για συσκευασίες πιο φιλικές προς το περιβάλλον είναι μερικοί από τους παράγοντες που κινούν την ανάπτυξη της αγοράς. Ωστόσο, η παρουσία της ουσίας BPA (δισφαινόλη Α) στο πλαστικό που χρησιμοποιείται για τη συσκευασία τροφίμων αναχαιτίζει εν μέρει τους αναπτυξιακούς ρυθμούς της.

Το τμήμα χαρτοκιβωτίων αναμένεται να εμφανίσει τη μεγαλύτερη αύξηση λόγω της εντονότερης ζήτησης από μέρους των καταναλωτών γάλακτος και χυμών για τα νήπια.

Γεωγραφικά, η Ευρώπη αναμένεται να αποφέρει τα περισσότερα έσοδα, ενώ η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού προβλέπεται ότι θα κυριαρχήσει στο μέλλον, λόγω της αυξανόμενης εγρήγορσης των καταναλωτών για συσκευασμένες παιδικές τροφές θεωρώντας ότι διαθέτουν περισσότερα διατροφικά οφέλη ενώ αντιμετωπίζονται και ως προϊόντα ευκολίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ
Συμμετοχή της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα κρίσιμα Φάρμακα
'Ενωση Ασθενών Ελλάδος: Η Θεσσαλονίκη, γέφυρα στα δικαιώματα των ασθενών