Διπλάσια ανάπτυξη αναμένεται να πετύχει μέχρι και το 2025, η παγκόσμια αγορά συσκευών βαθιάς εγκεφαλικής διέγερσης. Σύμφωνα με την έκθεση, από 1,1 δισ. δολ. που εκτιμήθηκε το 2018 προβλέπεται ότι θα φθάσει σχεδόν τα 2,2 δισ. ευρώ το 2025, πετυχαίνοντας αύξηση της τάξεως του 10,4%.  

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των ασθενών σχετικά με διάφορες νευρολογικές διαταραχές, η άνοδος του αριθμού των ασθενών με νόσο του Πάρκινσον και η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης του Αλτσχάιμερ στηn Τρίτη ηλικία θα προωθήσουν στο μέλλον την αγορά συσκευών διέγερσης εγκεφάλου παγκοσμίως. Σημειώνεται ότι η αυξανόμενη επικράτηση των νευρολογικών διαταραχών είναι η κύρια αιτία θανάτου, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν 12-13% θανάτους ετησίως. Από αυτό, οι εγκεφαλοαγγειακές παθήσεις αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 82% των θανάτων. Η νόσος του Πάρκινσον είναι η πιο συνηθισμένη νευρολογική διαταραχή που ακολουθείται από το Alzheimer's. 

Μία άλλη παράμετρος που αναμένεται να ενισχύσει τη σχετική αγορά είναι και η εντονότερη προτίμηση που δείχνουν για τις συσκευές οι επαγγελματίες υγείας έναντι των θεραπειών που πραγματοποιούνται με φάρμακα. 

Ωστόσο, ο κίνδυνος μόλυνσης και το υψηλό κόστος που συνδέεται με τη χρήση αυτών των συσκευών θα μπορούσε να εμποδίσει  ή να επιβραδύνει τη σχετική αγορά στο μέλλον. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Roche: Έμπρακτη δέσμευση σε ένα ποικιλόμορφο, ισότιμο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον
Πόσα βήματα την ημέρα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν γενετική προδιάθεση για να αποφύγουν την παχυσαρκία [μελέτη]
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού