Ως μάννα εξ ουρανού περιμένουν ιδιωτικές κλινικές, ψυχιατρικές μονάδες και κέντρα αποκατάστασης την πληρωμή των υποβολών που έχουν κάνει για Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018. Μιλάμε για 42 εκατ. ευρώ (μόνο για τον ένα μήνα), εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ αφορούν τις κλινικές, τα 5 εκατ. ευρώ τις ψυχιατρικές μονάδες και τα 10 εκατ. ευρώ τα Κέντρα αποκατάστασης.

Όμως το γεγονός ότι δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ και νέα παράταση στις υποβολές του Νοεμβρίου έχει προκαλέσει αναστάτωση στους προαναφερθέντες παρόχους, οι οποίοι βρίσκονται σε αναμμένα "κάρβουνα", καθώς λόγω του Δώρου των Χριστουγέννων έχουν διπλές υποχρεώσεις προς την Κοινωνική Ασφάλιση. 

Παράγοντες της αγοράς, μας μίλησαν για ανεπίσημη παύση πληρωμών, καθώς η τελευταία παράταση δόθηκε προ ημερών για τις υποβολές του Νοεμβρίου (2018), γεγονός που πηγαίνει ακόμα πιο πίσω τις πληρωμές. Οι ίδιοι θεωρούν πάρα πολύ δύσκολο να πληρωθούν μέχρι τα τέλη (28) Φεβρουαρίου, καθώς όπως τονίζουν, ο Οργανισμός χρειάζεται περίπου ένα εικοσαήμερο για να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες να μαζέψει δηλαδή τις ενημερότητες, τις υπογραφές και να υπάρξει έγκριση από τον Πάρεδρο του Ελεγκτικού. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις