Το Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων της Ευρωκλινικής Αθηνών, με επικεφαλής τον εξειδικευμένο χειρουργό Δρ. Ευάγγελο Καρβούνη επαναπιστοποιήθηκε πρόσφατα ως «Center of Excellence» για το υψηλό επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρει, την εξειδίκευση και εμπειρία των επιστημόνων ιατρών και τη συμμόρφωση της Κλινικής προς τα κριτήρια του Ιδιωτικού Πρωτοκόλλου BP02, σημειώνοντας εξαιρετικά υψηλά επίπεδα στις κλίμακες αξιολόγησης και ποιοτικού ελέγχου που πραγματοποίησαν οι ειδικοί ελεγκτές του ανεξάρτητου φορέα πιστοποίησης TÜV Austria Hellas.

Αξιοσημείωτοι είναι οι δείκτες ποιότητας του Κέντρου που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια του 2018. Συγκεκριμένα, στο σύνολο των περιστατικών η μέση διάρκεια νοσηλείας ήταν λιγότερο από μία ημέρα (22 ώρες), δεν πραγματοποιήθηκε καμία απολύτως μετάγγιση αίματος, στο 96% των ασθενών δεν τοποθετήθηκε σωλήνας παροχέτευσης, στο 99% των ασθενών δεν υπήρξε ανάγκη συνταγογράφησης παυσίπονων κατά το εξιτήριο, ενώ καταγράφηκε μόνο μία επανεισαγωγή ασθενούς για χορήγηση ασβεστίου. Στις ολικές θυρεοειδεκτομές το μήκος της τομής είναι μεταξύ 2-2,5 εκ. ενώ  ταυτόχρονα, στο 100% των επεμβάσεων πραγματοποιήθηκε πλαστική τεχνική αποκατάστασης της τομής, χωρίς ράμματα για αφαίρεση.  Επιπλέον σε όλες τις επεμβάσεις,  χρησιμοποιήθηκε νευροδιεγέρτης για την προστασία των φωνητικών χορδών, με άμεση ομιλία του συνόλου των ασθενών, αμέσως μετά την αφύπνισή τους, στη χειρουργική κιόλας αίθουσα.

Το Κέντρο, το οποίο είναι το πρώτο πιστοποιημένο Center of Excellence στην Ελλάδα, αποτελεί σήμερα ένα κέντρο αναφοράς τόσο σε πανευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και από το γεγονός ότι κατά το προηγούμενο έτος τριπλασιάστηκε ο αριθμός των ασθενών από το εξωτερικό που εμπιστεύθηκαν την Ευρωκλινική και το Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων με επικεφαλής τον Δρ. Ευάγγελο Καρβούνη.

Ο κος Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωκλινικής Αθηνών δήλωσε: «Ο όμιλος της Ευρωκλινικής στηρίζει με κάθε μέσο, τα πρωτοπόρα και δυναμικά Κέντρα Υψηλής Εξειδίκευσης. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το υψηλό επιστημονικό έργο και το απαράμιλλο ήθος των ιατρών μας, δεσμευόμενοι απέναντι στους ασθενείς μας για τη διαρκή παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας».

Από την πλευρά του, ο διακεκριμένος χειρουργός ενδοκρινών αδένων και Διευθυντής του Κέντρου Δρ. Ευάγγελος Καρβούνης δήλωσε: «Για εμάς, την ιατρική οικογένεια του Center of Excellence, πίσω από τους εντυπωσιακούς αριθμούς και τις επιβραβεύσεις, κρύβονται τα χαμόγελα και η ικανοποίηση των ασθενών μας. Με επιστημονική ευθύνη και συνέπεια, με σεβασμό στον ασθενή, όντας στην αιχμή των διεθνών εξελίξεων της χειρουργικής θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων και αξιοποιώντας την πλούσια εγχειρητική εμπειρία, δεσμευόμαστε να υπηρετούμε την ‘Αριστεία’ στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών μας».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ευλογιά: Ανάγκη για νέα εμβόλια και φάρμακα - Τι αναφέρεται σε αμερικανική έκθεση
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ