Δεν εντοπίστηκαν αποδεικτικά στοιχεία δωροδοκίας σε αξιωματούχους του ελληνικού Κράτους από την εσωτερική έρευνα της Novartis Hellas.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg. Οι συντάκτες του συνδέουν το θέμα με τις επικείμενες εκλογές και την ανάμιξη πολιτικών προσώπων στην πολύκροτη υπόθεση (δύο πρώην πρωθυπουργοί και ένας Ευρωπαίος επίτροπος).

Σε σχέση με την εσωτερική έρευνα που έγινε στη χώρα μας, τονίζουν πως αφορά στοιχεία πληρωμών της Novartis Hellas. Επικαλούμενοι email εκπροσώπου της εταιρείας, αναφέρουν πως από τα στοιχεία δεν προέκυψαν “ύποπτες” πληρωμές σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, ούτε προνομιακή τιμολόγηση των προϊόντων της.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως παρόμοια έρευνα διεξάγεται και στις ΗΠΑ, όπου εμπλέκεται ο πρώην νομικός σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στο πλαίσιο αυτό και με ευθύνη του διευθύνοντος συμβούλου της Vas Narasimhan, η εταιρεία αναθεωρεί σε παγκόσμια κλίμακα τον τρόπο συνεργασίας της με συμβούλους, στελέχη και αξιωματούχους.

Διερεύνηση

Στην Ελλάδα, το θέμα βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται στην εταιρεία και σε εσωτερικό επίπεδο.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση Novartis, η οποία ήρθε στο φως το 2017, έρχονται στην επικαιρότητα, όσο πλησιάζει η εκλογική αναμέτρηση. 

Σε αυτή εμπλέκονται δέκα πολιτικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος είναι διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καούρες: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία και η ψηφιακή ζωή των εφήβων
ΕΛΙΚΑΡ: Δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι σε Καρδάμυλα και Βολισσό Χίου