Η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, η εντονότερη διείσδυση των γενοσήμων φαρμάκων και η αυξανόμενη πρόσληψη βιολογικών ουσιών από τους ασθενείς αποτελούν τους κύριους παράγοντες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς των δραστικών ουσιών. Από την άλλη πλευρά, όμως, οι δυσμενείς πολιτικές ελέγχου των τιμών στα φάρμακα αλλά και η αύξηση της διείσδυσης των πλαστών φαρμάκων αναμένεται να επιβραδύνει τους ρυθμούς αύξησης της αγοράς τα επόμενα χρόνια.

Το 2019, ο τομέας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων αναμένεται να αντιπροσωπεύσει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς των API. Η ζήτηση για φάρμακα που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω της αυξανόμενης επικράτησης των ασθενειών-στόχων. Επιπλέον, το μεγαλύτερο μερίδιο του τομέα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων μπορεί επίσης να αποδοθεί στην αυξημένη εστίαση καινοτόμων εταιρειών στην ανάπτυξη ειδικών φαρμάκων αλλά και στο πιο προσιτό κόστος της υγειονομικής περίθαλψης, η οποία ενίσχυσε την κατανάλωση τόσο παραδοσιακών όσο και ειδικών φαρμάκων. Επίσης, ο πληθωρισμός διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ιδιαίτερα των ειδικών φαρμάκων.

Η Βόρεια Αμερική αναμένεται να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέγεθος της αγοράς κατά την περίοδο πρόβλεψης. Γεωγραφικά, η αγορά ενεργών φαρμακευτικών συστατικών καταμερίζεται στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο (RoW). Το 2019, η Β. Αμερική αναμένεται να κυριαρχήσει στην αγορά, ακολουθούμενη από την Ευρώπη. Οι κυριότεροι παράγοντες που οδηγούν στη συνολική ανάπτυξη της αγοράς API στην περιοχή αυτή είναι η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων ασθενειών που μπορούν να προληφθούν, η αύξηση της επικέντρωσης της κυβέρνησης στα γενόσημα φάρμακα, η αυξανόμενη ζήτηση βιολογικών και ειδικών φαρμάκων και η τεχνολογική πρόοδος στις διαδικασίες παρασκευής των API. 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας