Yπερδιπλασιασμό του μεγέθους της αναμένεται να παρουσιάσει η αγορά της αναγεννητικής ιατρικής μέχρι και το 2024. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τελευταία έκθεση εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 38,7 δισ δολ μέχρι το 2024 από 13,3 δισ. δολ. το 2019, πετυχαίνοντας έτσι μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 23,8% . Η αύξηση αυτή, όπως αναφέρεται στην έκθεση καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την εισαγωγή των νέων θεραπειών που ενέκρινε ο FDA, από την αυξημένη χρηματοδότηση της έρευνας από μέρους των εταιρειών, από την ανάπτυξη κυτταρικών θεραπειών CAR-T, αλλά και την αυξανόμενη ζήτηση αναγεννητικής ιατρικής για τη θεραπεία του καρκίνου, των ορθοπεδικών διαταραχών και των χρόνιων τραυμάτων .

Το τμήμα κυτταρικής ανοσοθεραπείας και προϊόντων κυτταρικής θεραπείας κυριάρχησε στην αγορά της αναγεννητικής ιατρικής το 2019.

Με βάση την εφαρμογή της, η αγορά της αναγεννητικής ιατρικής κατηγοριοποιείται σε μυοσκελετικές διαταραχές, φροντίδα πληγών, ογκολογία, οφθαλμικές διαταραχές, διαβήτη και άλλες εφαρμογές. Το 2019, ο τομέας των μυοσκελετικών διαταραχών αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί κυρίως στο αυξανόμενο ποσοστό εμφάνισης ορθοπεδικών ασθενειών εξαιτίας της αύξησης των ατόμων της Τρίτης ηλικίας.

Γεωγραφικά, η Βόρεια Αμερική αναμένεται να αντιπροσωπεύσει το μεγαλύτερο μερίδιο παγκοσμίως στην αναγεννητική ιατρική, καθόλη τη περίοδο πρόβλεψης. Την ίδια στιγμή, η διερεύνηση των ερευνητικών δραστηριοτήτων στον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής, η εισαγωγή CAR-T κυτταρικών θεραπειών και η αυξανόμενη συνειδητοποίηση της εξατομικευμένης ιατρικής έχουν επίσης ως αποτέλεσμα την καθιέρωση τράπεζας βλαστικών κυττάρων και της μηχανικής ιστών.

Επιχειρηματικά, οι βασικότεροι παίκτες της αγοράς είναι οι Kite Pharma (ΗΠΑ), Novartis (Ελβετία), Vericel Corporation (ΗΠΑ), Integra LifeSciences (ΗΠΑ), Wright Medical (ΗΠΑ), MiMedx (ΗΠΑ), Osiris Therapeutics US) και Spark Therapeutics (US). Όπως αναφέρεται στην έρευνα, οι παρουσιάσεις νέων προϊόντων αλλά και οι εξαγορές είναι οι βασικές στρατηγικές ανάπτυξης που ακολουθoύνται από τους περισσότερους παίκτες σε αυτή την αγορά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]