Πάνω από τα 56,5 δισ. δολ. αναμένεται να φθάσουν τα παγκόσμια έσοδα των ερευνητικών οργανισμών ανάπτυξης φαρμάκων το 2024, σύμφωνα με νέα έρευνα της Global Market Insights. Ειδικότερα, oι εταιρείες που έχουν παρουσία στην αγορά των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα πετύχουν την περίοδο πρόβλεψης άνοδο στα έσοδά τους κατά 7% από τα 13,1 δισ. δολ. που ήταν το 2017, λόγω της τεχνολογικής προόδου αλλά και των εκτεταμένων δραστηριοτήτων ανάπτυξης νέων φαρμάκων που διεξάγονται στη χώρα από τις φαρμακοβιομηχανίες.

Ο αυξανόμενος αριθμός κλινικών δοκιμών που διεξάγονται παγκοσμίως είναι ο κύριος παράγοντας που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη των  CRO κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης. Όπως αναφέρεται στην έρευνα, η εντονότερη έμφαση των φαρμακευτικών εταιρειών στις δραστηριότητες Ε & Α για την ανάπτυξη δυνητικά καινοτόμων προϊόντων θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων της CRO. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο της Βρετανικής Φαρμακευτικής Βιομηχανίας (ABPI), τα έξοδα Ε & Α ως μέρος των παγκόσμιων πωλήσεων έφθασαν στο 20,4% το 2016. Η εμπορευματοποίηση της Ε & Α και η αυξημένη ειδικότητα της φαρμακευτικής βιομηχανίας θα ωθήσουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς.

Παράλληλα, οι αυξανόμενες τάσεις των τεχνολογικών εξελίξεων σε συνδυασμό με την εξωτερική ανάθεση του τομέα της φαρμακοεπαγρύπνησης θα οδηγήσουν στην περαιτέρω  ανάπτυξη της αγοράς των CRO. Την ίδια στιγμή, η εφαρμογή τεχνολογιών όπως τα καταγεγραμμένα αποτελέσματα ασθενών (PRO), τα συστήματα διαχείρισης κλινικών δοκιμών (CTMS) και η ηλεκτρονική συλλογή δεδομένων (EDC) ευνοούν περαιτέρω τις εταιρείες CRO.

O oγκολογικός τομέας κυριάρχησε στην αγορά των CRO τα προηγούμενα χρόνια αποφέροντας  έσοδα 18,6 δισ. δολαρίων το 2017 και αναμένεται να επικρατήσει και την περίοδο πρόβλεψης. Ο καρκίνος είναι μία από τις κύριες αιτίες θνησιμότητας τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Η αύξηση του επιπολασμού του καρκίνου έχει επιταχύνει το ρυθμό της έρευνας για τον καρκίνο για την ανάπτυξη ασφαλούς και αποτελεσματικής θεραπείας. Την ίδια στιγμή, η αύξηση της κρατικής και ιδιωτικής χρηματοδότησης για τα ογκολογικά φάρμακα θα οδηγήσει περαιτέρω στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Όσον αφορά τον τομεά Καρδιολογίας, αναμένεται ότι θα καταγράψει άνοδο στα έσοδα της τάξεως του 8,1% μέχρι το 2024 λόγω της αυξανόμενης επικράτησης των καρδιαγγειακών παθήσεων και του αυξανόμενου αριθμού κλινικών δοκιμών στην καρδιολογία. Σύμφωνα με στοιχεία της American Heart Association 2018, περίπου 92,1 εκατομμύρια Αμερικανοί ενήλικες έχουν μετά από εγκεφαλικά επεισόδια κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου (CVD). Το έμμεσο και άμεσο κόστος των συνολικών καρδιαγγειακών νοσημάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων προβλέπεται να υπερβεί τα 329,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η αυξανόμενη υιοθέτηση των ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών και η έλλειψη σωματικής άσκησης επιταχύνουν την επικράτηση της καρδιαγγειακής νόσου, η οποία θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την αύξηση του τμήματος των σχετικών κλινικών ερευνών κατά τα προσεχή έτη.

Τα τμήματα φαρμακευτικών και βιοφαρμακευτικών εταιρειών αντιπροσώπευαν μερίδιο 54,7% στα έσοδα το 2017 και αναμένεται ότι θα σημειώσουν ισχυρή ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια. Η αύξηση  οφείλεται στις μεγαλύτερες επενδύσεις στη ανάπτυξη νέων φαρμάκων αλλά και στην αυξανόμενη κρατική στήριξη.

Η Κίνα αναμένεται ότι θα αντιπροσωπεύσει το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς πετυχαίνοντας κατά την περίοδο πρόβλεψης άνοδο κατά 8,9% λόγω του αυξανόμενου βάρους των χρόνιων ασθενειών αλλά και του μεγάλου πληθυσμού των ασθενών. Επιπλέον, οι μεταρρυθμίσεις της υγειονομικής περίθαλψης στην Κίνα καθώς και η παρουσία υψηλά ειδικευμένων επαγγελματιών υγείας που παρέχουν υπηρεσίες CRO με χαμηλότερο κόστος προσφέρουν αρκετές ευκαιρίες για την ανάπτυξη της βιομηχανίας των εταιρειών ερευνών.

Ορισμένοι από τους σημαντικότερους παίκτες που δραστηριοποιούνται στην αγορά είναι οι: Charles River Laboratories International (CRL), Clinipace, Clinitec, CMIC, EPS International, ICON, Laboratory Corporation of America Holdings (Covance), Medpace, Parexel International, Pharmaceutical Product Development (PDD), LLC, PRA Health Sciences, IQVIA (Quintiles IMS), Syneos Health, Synteract, Worldwide Clinical Trials και Wuxi AppTec.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;