Η παγκόσμια αγορά τηλεϊατρικής αναμένεται να ξεπεράσει τα 130,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, σύμφωνα με νέα έρευνα της Global Market Insights, Inc. Η αυξανόμενη ανάγκη για μείωση του κόστους των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης είναι ο βασικός παράγοντας για την ενίσχυση της αγοράς της τηλεϊατρικής. Όπως αναφέρεται, η τηλεδιάσκεψη μειώνει το χρόνο και το κόστος της επίσκεψης του ασθενούς σε νοσοκομείο, ενώ επιτρέπει τη γρήγορη ανταπόκριση στις ανάγκες του ασθενούς, γεγονός που βοηθά το υγειονομικό προσωπικό  να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 

Σημαντική άνοδο αναμένεται να καταγράψει τα επόμενα χρόνια η  ιαπωνική αγορά τηλεϊατρικής υπερβαίνοντας τα 2,7 δισ. δολ. έως το 2025. Η Ιαπωνία διαθέτει μία από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών που επιτρέπει την ταχεία υλοποίηση πλατφορμών τηλεϊατρικής. Η ιατρική κάλυψη, η βελτιωμένη υγειονομική περίθαλψη, η αύξηση των εισοδημάτων και η αστικοποίηση αναμένεται να ενισχύσουν την αγορά της τηλεϊατρικής στην περιοχή αυτή.

Την ίδια στιγμή, η αγορά τηλε-εκπαίδευσης / κατάρτισης προβλέπεται να επεκταθεί κατά 20,8% την προβλεπόμενη περίοδο. Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης  οφείλεται στην εντονότερη υιοθέτηση πλατφορμών τηλεϊατρικής στις αναπτυσσόμενες οικονομίες. 

Φυσική απόρροια της ανάπτυξης της αγοράς της τηλειατρικής είναι η εκτιμώμενη άνοδος του Telehome -ο ασθενής βρίσκεται στο σπίτι του- η οποία αναμένεται ότι  θα φτάσει τα 45,2 δισ. δολ. μέχρι το 2025. Το οικονομικά προσιτό διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας και η αύξηση της υιοθέτησης έξυπνων τηλεφώνων και φορητών συσκευών θα ενισχύσουν γρήγορα την αγορά. Επιπλέον, η αυξανόμενη σημασία της παρακολούθησης των ηλικιωμένων σε πραγματικό χρόνο θα προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της αγοράς στο μέλλον.

Ειδικότερα, στην Αμερική, η αγορά της τηλεϊατρικής προβλέπεται ότι θα  φθάσει τα 85,3 δισ. δολ  μέχρι το 2025. Οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών είναι έτοιμες να σημειώσουν μεγάλη ανάπτυξη σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω της αυξανόμενης τηλεπικοινωνιακής υποδομής. Παράλληλα, τα νοσοκομεία παρέχουν εικονική υποστήριξη σε αγροτικά νοσοκομεία που δεν διαθέτουν όλους τους γιατρούς. Επιπλέον, η αυξανόμενη ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης θα ενισχύσει περαιτέρω τις επιχειρήσεις των νοσοκομείων.

Ειδικότερα, η εφαρμογή της τηλεϊατρικής στη νευρολογία προβλέπεται να επεκταθεί κατά 20,0% την προβλεπόμενη περίοδο. Η αύξηση του επιπολασμού νευρολογικών διαταραχών όπως η νόσος του Alzheimer και οι ασθένειες του Parkinson θα προωθήσουν την ανάπτυξη της αγοράς στο μέλλον. Επίσης, με τις διαβουλεύσεις σε πραγματικό χρόνο και την εξ αποστάσεως παρακολούθηση ασθενών, η ποιότητα της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης θα βελτιωθεί, οδηγώντας έτσι στην ανάπτυξη της αγοράς.

Η βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να φτάσει τα 80,2 δισ. δολ έως το 2025. Η αύξηση της διείσδυσης των χρηστών έξυπνων τηλεφώνων και του διαδικτύου τόσο στις αναπτυσσόμενες όσο και στις ανεπτυγμένες χώρες θα αποτελέσει μείζονα παράγοντα ενίσχυσης της ανάπτυξης της αγοράς. Η αύξηση της τεχνολογικής προόδου και το αυξανόμενο δίκτυο τηλεπικοινωνιών θα οδηγήσουν θετικά στην ενίσχυση της αγοράς.

Η αγορά των ΗΠΑ αναμένεται να φτάσει τα 64,1 δισ. δολ. μέχρι το 2025. Η παρουσία μεγάλου αριθμού χρηστών κινητών τηλεφώνων και έξυπνων τηλεφώνων σε συνδυασμό με καλά ανεπτυγμένο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο αναμένεται να ενισχύσει την ανάπτυξη της αγοράς. 

Μερικοί από τους κορυφαίους φορείς της βιομηχανίας είναι οι Allscripts Healthcare Solutions Inc, η AMD Global Telemedicine, η BioTelemetry, η Cerner Corporation, η Cisco Systems, η Honeywell International Inc, η InTouch Technologies, η Koninklijke Philips N.V., η McKesson Corporation και η OBS Medical. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: Παρουσίαση εκστρατείας ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;