Η FrieslandCampina Hellas, ανακοίνωσε νέα επένδυση ύψους €5 εκατομμυρίων για το Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα. Η υλοποίηση της επένδυσης θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί εντός του 2019, ένα έτος-σταθμό για το ΝΟΥΝΟΥ που γιορτάζει φέτος τα 90 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα.

Το Επενδυτικό Σχέδιο 2019 εντάσσεται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πορείας και μακροχρόνιας στρατηγικής της εταιρείας αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου κατά 50%.

Περιλαμβάνει επέκταση βιομηχανικών κτιρίων και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παραγωγής με τα αντίστοιχα συστήματα ελέγχου και αυτοματισμών, κυρίως στα στάδια επεξεργασίας και αποθήκευσης γάλακτος.

Με αφορμή την επένδυση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas, Κωνσταντίνος Μαγγιώρος δήλωσε: «Το 2019 αποτελεί μία χρονιά - ορόσημο για την FrieslandCampina Hellas καθώς το αγαπημένο μας ΝΟΥΝΟΥ κλείνει 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η σημαντική αυτή επέτειος θα επισφραγιστεί με μία νέα επένδυση της τάξεως των €5 εκατομμυρίων στο Πρότυπο Εργοστάσιό μας στην Πάτρα.

Σε όλη μας την πορεία επενδύουμε σταθερά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, φροντίζοντας να παρέχουμε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας στους καταναλωτές μας.

Αυξάνοντας κατά 50% την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου μας εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή για την εταιρεία μας και τα προϊόντα ΝΟΥΝΟΥ, δίνοντας την υπόσχεση να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε γενιές και γενιές Ελλήνων».

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ ο κ. Μαγγιώγος δήλωσε ότι στόχος της διοίκησης είναι να διατηρήσει τα ηγετικά της μερίδια, να ενδυναμώσει την παρουσία της στο γιαούρτι, ενώ εξετάζουν την είσοδο της εταιρείας στη φέτα - η οποία συγκεντρώνει το 50% των πωλήσεων των τυροκομικών προϊόντων στην ελληνική αγορά.

«Το ενδιαφέρον μας για την φέτα δεν το έχουμε κρύψει» είπε ο κ. Μαγγιώρος και πρόσθεσε ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσω εξαγοράς εταιρείας. «Δυστυχώς οι συζητήσεις μας με την εταιρεία Δωδώνη δεν ευδοκίμησαν» πρόσθεσε και συνέχισε: «Προς το παρόν οι συζητήσεις με την ΔΩΔΩΝΗ είναι ανενεργές. Θα ήθελα να ενεργοποιηθούν αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από την μία πλευρά».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδιαφέρον για την ΔΕΛΤΑ, τόνισε πως «στο βαθμό που η πώληση δεν αφορά συνολικά όλα τα 'assets' της δραστηριότητας της Vivartia θα μας ενδιέφερε. Εμείς είμαστε τοποθετημένοι στο κλάδο των γαλακτοκομικών και δεν μας ενδιαφέρει άλλη δραστηριότητα».

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΦΣ προς τους φαρμακοποιούς: Μείνετε στα 5 ευρώ ανά εμβολιασμό - Μη γίνει ό,τι με τα rapid tests
ECDC: Πόσοι παίρνουν φάρμακα προφύλαξης πριν από την έκθεση στον HIV - Τι ισχύει στην Ελλάδα
Ροδόχρους ακμή: Συμβουλές για τη διαχείριση εξάρσεων