Ο αυξανόμενος επιπολασμός των μολυσματικών ασθενειών, η εντονότερη  εστίαση στα προγράμματα ανοσοποίησης και η αύξηση της υποστήριξης για την ανάπτυξη νέων σκευασμάτων αναμένεται να ενισχύσουν την αγορά των εμβολίων τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, οι αυξανόμενες τιμές των εμβολίων, η πολυπλοκότητα στη σύνθεσή τους, αλλά και το κόστος της παρασκευής τους ενδέχεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της αγοράς.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τελευταία έρευνα, αναμένεται ότι η παγκόσμια αγορά εμβολίων θα φτάσει τα   64,538.4 εκατ. δολ. το 2027 από  36,998.8 εκατ. δολ το 2018. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι την περίοδο 2019-2027 θα ενισχυθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 6,5%.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, σήμερα έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες για την εξάπλωση των μολυσματικών ασθενειών, οι οποίες αποτελούν επιβάρυνση για τη δημόσια υγεία ενώ έχουν και αρνητικό αντίκτυπο στις παγκόσμιες οικονομίες. Τέτοιες ασθένειες είναι ο HIV, η ηπατίτιδα, ο δάγκειος πυρετός, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζουν σημάδια αναζωπύρωσης ασθένειες που μέχρι πρότινος ελέγχονταν, όπως είναι η ελονοσία, η χολέρα και πολλές άλλες.

Το 2018, το τμήμα των συζευγμένων εμβολίων κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς φθάνοντας το 65,1% . Αυτό το τμήμα αναμένεται να κυριαρχήσει στην αγορά το 2027, καθώς θεωρείται η πιο αποτελεσματική μορφή ανοσοποίησης που χρησιμοποιείται για την πρόληψη ασθενειών σε βρέφη και ενήλικες. Επιπλέον, ο αντίστοιχος τομέας αναμένεται να σημειώσει τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης κατά 6,7% την περίοδο πρόβλεψης.

Το 2018, τα εμβόλια για τα παιδιά αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς καταλαμβάνοντας το 70,0%, ενώ αυτά αναμένεται να διατηρήσουν την πρωταγωνιστική τους θέση μέχρι και το 2027.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπουργείο Υγείας: Ποιες ιατρικές ειδικότητες χορηγούν υαλουρονικό οξύ και botox [εγκύκλιος]
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού