Στην απόκτηση του ιστορικού σήματος στα αντιηλιακά, Coppertone, που ανήκει στη Βayer, προχώρησε η γερμανική πολυεθνική Beiersdorf, γνωστή στο ευρύ κοινό από τη branda Nivea, αντί του ποσού των 550 εκατ. δολαρίων, με στόχο να ενισχύσει τη θέση της στη Βόρεια Αμερική.

Η Beiersdorf ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η Coppertone είχε πωλήσεις περίπου 213 εκατ. δολαρίων το 2018. Η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση από τις αρμόδιες αρχές ελέγχου.

Το πρώτο φετινό τρίμηνο, οι πωλήσεις της Beiersdorf στη Βόρεια Αμερική σημείωσαν αύξηση 3,7%, ενώ παγκοσμίως η άνοδος ήταν της τάξεως του 6%.

Ο De Loecker, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα CEO τον Ιανουάριο, δήλωσε ότι θα αναζητήσει και άλλες εξαγορές διαθέτοντας ρευστότητα ύψους 4 δισ. ευρώ.

Το Nivea Sun της Beiersdorf είναι ηγετική μάρκα ηλιακής φροντίδας στην Ευρώπη. Οσον αφορά την εταιρεία Coppertone, που ιδρύθηκε το 1944, αγοράστηκε από την Bayer το 2014. Η τελευταία ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πώληση θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των βασικών εμπορικών επωνυμιών της, όπως  Asprin και Berocca.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
18 Απριλίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
Ενώσεις Ασθενών: Ανάληψη δράσης για άμεση και ισότιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες
Ογκολογία το 2024: Οι τάσεις των κλινικών δοκιμών παγκοσμίως