Η Amgen ανακοινώνει το διορισμό του Γεωργίου Τουσίμη ως Γενικού Διευθυντή της Amgen Hellas από την 1η Ιουνίου 2019. Ο κ. Τουσίμης, έχοντας διατελέσει ανώτερο διευθυντικό στέλεχος στους τομείς πωλήσεων και μάρκετινγκ της Αmgen Hellas από το 2016, προάγεται στη θέση του Γενικού Διευθυντή με αρμοδιότητες που καλύπτουν την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε δήλωσή του αναφορικά με την ανάληψη των αρμοδιοτήτων του ο κ. Τουσίμης σχολίασε:  

“Με μεγάλη χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τη Γενική Διεύθυνση της Amgen Hellas σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον τομέα της Yγείας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η τοποθέτηση ενός Έλληνα Γενικού Διευθυντή στην εταιρεία μας υποδηλώνει και ενισχύει περαιτέρω την εμπιστοσύνη που δείχνει εδώ και χρόνια στη χώρα μας η Amgen, μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρίες βιοτεχνολογίας παγκοσμίως.  Πρωταρχικό μου μέλημα, στο νέο μου ρόλο, είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των Ελλήνων και Κυπρίων ασθενών στις καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις της Amgen, που τόσο πολύ χρειάζεται η κοινωνία, μέσα από ένα βιώσιμο σύστημα υγείας.”

Ο κ. Τουσίμης διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στο φαρμακευτικό κλάδο, έχοντας διατελέσει ανώτερο στέλεχος σε μεγάλες εταιρίες του χώρου σε διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα όπως στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, στην εφοδιαστική αλυσίδα, στη διασφάλιση ποιότητας και στην εταιρική συμμόρφωση, με περιοχές ευθύνης την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι Χημικός Μηχανικός με πτυχίο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και επιπλέον σπουδές στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Aachen στη Γερμανία, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Athens Laboratory of Business Administration (ALBA).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο