Η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης διαταραχών του αίματος και η ενίσχυση της αιμοδοσίας είναι οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς αιματολογικών προϊόντων. Επιπλέον, παράγοντες όπως οι τεχνολογικές εξελίξεις στους αιματολογικούς αναλυτές και τα αντιδραστήρια, αναμένεται να υποστηρίξουν την ανάπτυξη αυτής της αγοράς κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Στο πλαίσιο αυτό, η παγκόσμια αγορά των προϊόντων αιματολογίας προβλέπεται να φθάσει τα 5,0 δισ. δολ. μέχρι το 2023 από 3,3 δισ. δολ. το 2018, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 8,5% κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης περιόδου.

Με βάση τον τύπο, η αγορά των αιματολογικών αναλυτών και των αντιδραστηρίων κατατάσσεται στα προϊόντα και τις υπηρεσίες αιματολογίας, αιμόστασης και ανοσο-αιματολογίας. Ο τομέας αιματολογικών προϊόντων και υπηρεσιών αναμένεται να αυξηθεί με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης κατά την περίοδο πρόβλεψης. Παράγοντες όπως η αυξανόμενη υιοθέτηση αιματολογικών αναλυτών δοκιμών POC στις αναδυόμενες οικονομίες, η εισαγωγή τεχνολογικά εξελιγμένων αιματολογικών προϊόντων σε συνδυασμό με την αυξανόμενη προτίμηση προς την αυτοματοποίηση, η αυξανόμενη τάση του επιχειρηματικού μοντέλου ενοικίασης αντιδραστηρίων και η αυξανόμενη διαθεσιμότητα ενός ευρέος φάσματος υπηρεσιών από σημαντικούς προμηθευτές αιματολογίας, οδηγούν την ανάπτυξη αυτού του τομέα. 

Η Βόρεια Αμερική εκτιμάται ότι αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς το 2018. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στην αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης ασθενών που πάσχουν από διαταραχές του αίματος, στην αυξανόμενη επικράτηση των ασθενειών-στόχων και στην εντονότερη ζήτηση για μεταγγίσεις αίματος αυξάνοντας έτσι τη ζήτηση αιματολογικών ελέγχων στην περιοχή.

Οι κύριοι επιχειρηματικοί παράγοντες στην αγορά των παγκόσμιων αιματολογικών αναλυτών και αντιδραστηρίων είναι οι Sysmex (Ιαπωνία), Danaher (ΗΠΑ), Nihon Kohden (Ιαπωνία), Siemens (Γερμανία), Abbott Laboratories (ΗΠΑ), Boule Diagnostics (Σουηδία), HORIBA Bio-Rad Laboratories (ΗΠΑ), BioSystems (Ισπανία), Diatron (Ουγγαρία), Drew Scientific (ΗΠΑ), EKF Diagnostics (Ηνωμένο Βασίλειο), Mindray (Κίνα), Ortho Clinical Diagnostics (ΗΠΑ) και Roche (Ελβετία).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού