Ένα ιδιαίτερα εξειδικευμένο σετ προληπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων θα προσφέρει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στους πιλότους της Φόρμουλα 1, βάσει της ειδικής συμφωνίας που σύναψε ο Όμιλος Ιατρικού με την Nazionale Piloti, «Formula 1 Drivers». Η συνεργασία ανακοινώθηκε την Τρίτη, 21/05/2019 στο Μονακό, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικoύ “All Star Game” που διεξήχθη στο Stade Louis II, μεταξύ της  Nazionale Piloti και της “A.S. Star Team MC”, υπό τον Πρίγκηπα Αλβέρτο.

Στον αγώνα συμμετείχαν κορυφαίοι πιλότοι της Φόρμουλα 1, όπως οι κκ. Σεμπάστιαν Φέττελ, Τσάρλς Λεκλέρκ, Κάρλος Σαίνζ, Ρικάρντο Πατρέζε, Βαλτέρι Μπότας, Μάρκο Σιμόνε, Φελίπε Μάσα, Μικ Σουμάχερ, Κίμμι Ράικοννεν, και Πιέρ Γκασλί.

Το εξειδικευμένο, αυτό, πρόγραμμα προσφέρεται μέσω μίας ειδικής κάρτας που δημιούργησε ο Όμιλος για το σκοπό αυτό. Η κάρτα ονομάζεται συμβολικά «VIP Medical Pit Stop» και δίνει τη δυνατότητα  στους πιλότους της Φόρμουλα 1, όταν επισκεφθούν την Ελλάδα, είτε στo πλαίσιo επόμενων φιλανθρωπικών δράσεων που θα διοργανώσει ο Όμιλος Ιατρικού σε συνεργασία με τον σύλλογο των πιλότων, είτε στο πλαίσιο δικών τους ταξιδιών εργασίας ή αναψυχής, μέσα σε 3 ώρες, να έχουν ένα πλήρες εξειδικευμένο και στοχευμένο check-up για την υγεία τους.

Mέσα στο πακέτο του check-up στους πιλότους της «Nazionale Piloti», «οδηγούς Φόρμουλα 1», συμπεριλαμβάνεται και η νέα ολόσωμη μαγνητική απεικόνιση («whole body MRI scan»), με τη χρήση του GE Architect 3 Tesla, του μαγνητικού τομογράφου που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, παγκοσμίως, και είναι σε πλήρη λειτουργία στον Όμιλο Ιατρικού από τις αρχές του χρόνου. Το ειδικό σετ διαγνωστικών εξετάσεων έχει ολιστικό χαρακτήρα, ακολουθεί, δηλαδή, μία 360ᵒ προσέγγιση, και έχει σχεδιαστεί με βάση τις πλέον απαιτητικές ανάγκες και προδιαγραφές που απαιτεί το επίπεδο των πιλότων της Φόρμουλα 1.

Παράλληλα, στο κείμενο στρατηγικής συνεργασίας που υπέγραψαν στο Μονακό ο Πρόεδρος των πιλότων κ. Μάριο Ντι Νατάλε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, οι δύο πλευρές δεσμεύονται για την εμβάθυνση της συνεργασίας τους στο προσεχές διάστημα, με σημαντικές φιλανθρωπικές δράσεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Κοινός στόχος, και των δύο πλευρών, η ενίσχυση του σημαντικού φιλανθρωπικού έργου -και του αποτυπώματος αυτού- των πιλότων της Φόρμουλα 1 και της «Nazionale Piloti», αλλά και η ενεργοποίηση των Ελλήνων υποστηρικτών και φιλάθλων της Φόρμουλα 1 να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου των πιλότων, κ. Ντι Νατάλε, για το «εξαιρετικό πρόγραμμα» που σχεδίασε ο Όμιλος, ενώ τον ευχαρίστησε θερμά «για την ευγενική χειρονομία» της οποίας, είπε, θα κάνει χρήση και προσωπικά, στο προσεχές ταξίδι του στην Αθήνα όπου θα γίνει και η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης. Η ομάδα της «Nazionale Piloti» με ιδιαίτερη χαρά αγκάλιασε την πρωτοβουλία-χειρονομία του Ομίλου Ιατρικού, και οι πιλότοι θα οργανώσουν ταξίδι, προσεχώς, στην Ελλάδα, ώστε να αξιοποιήσουν το ειδικό «VIP Medical Pit Stop» check up και wellness πακέτο.

Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Μαστοράκης, Διευθυντής Επικοινωνίας της «Nazionale Piloti», επεσήμανε πως είναι σημαντικό μεγάλοι Ελληνικοί Όμιλοι να δίνουν έμπρακτα το παρόν σε μεγάλες φιλανθρωπικές δράσεις. Παράλληλα, σημείωσε πως «μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους πως ένας Ελληνικός Όμιλος, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μπορεί να σταθεί στην κορυφή του παγκόσμιου ανταγωνισμού, σε ένα τομέα που απαιτεί τις πιο υψηλές προδιαγραφές».

 Η Ομάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών που υποστήριξε το φιλανθρωπικό αγώνα των πιλότων της «Nazionale Piloti», οδηγών της Φόρμουλα 1, παρέδωσε τις 60 περίπου ονομαστικές κάρτες στους αγωνιζόμενους και τους συνεχάρη για τη φιλανθρωπική τους προσφορά, καθώς και για τη σημαντική τους συμβολή στον αθλητισμό. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, παρέδωσε και τρεις κάρτες σε μορφή τιμητικής πλακέτας, συμβολικά, στον Πρίγκηπα Αλβέρτο του Μονακό, τον Πρόεδρο των Πιλότων της Φόρμουλα 1, κ. Μάριο Ντι Νατάλε, και τον νεαρό αστέρα-πιλότο της Ferrari, κ. Τσάρλς Λεκλέρκ.

Στις τηλεοπτικές του δηλώσεις, ο Δρ. Αποστολόπουλος στάθηκε στην αξία του παραδείγματος των πιλότων της Φόρμουλα 1 και στο σημαντικό τους φιλανθρωπικό έργο. Ανέλυσε τη σημασία της συνεργασίας που ξεκινά με την Φόρμουλα 1 μέσω της « Nazionale Piloti», ενώ, αστειευόμενος, εξήγησε στους πιλότους που είχαν σειρά ερωτήσεων για το ειδικό αυτό «Check Up», πως, «όπως στο αμάξι μας θέλουμε να έχουμε την απόλυτη εικόνα για την κατάστασή του σε πραγματικό χρόνο, αλλά και να το έχουμε άριστα συντηρημένο για να διασφαλίσουμε τη μέγιστη απόδοση, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το σώμα μας και τον οργανισμό μας». Αυτό, λοιπόν, το ειδικό προνομιακό προληπτικό διαγνωστικό πακέτο εξετάσεων διασφαλίζει όλα αυτά  για το σώμα μας μέσα σε μόλις τρεις ώρες. Έτσι, θα τους μείνει πολύς χρόνος, προσέθεσε, να εξερευνήσουν τα αξιοθέατα της Ελλάδας, την ιστορία, τον πολιτισμό και τον απέραντο φυσικό πλούτο του τόπου, ξέγνοιαστοι και ανανεωμένοι.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι με την επίσκεψη των πιλότων στην Αθήνα, θα ολοκληρωθεί η ίδρυση νέου φορέα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τομέα στον οποίο, δυστυχώς, η χώρα μας πάσχει σοβαρά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CoViD: 4 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 1 από γρίπη
Ευλογιά: Ανάγκη για νέα εμβόλια και φάρμακα - Τι αναφέρεται σε αμερικανική έκθεση
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]