H αύξηση της επιβάρυνσης των χρόνιων ασθενειών (λόγω της ανόδου του αριθμού των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας), η επικράτηση των μολυσματικών ασθενειών, η αυξανόμενη ζήτηση για έγκαιρη διάγνωση της νόσου με τη χρήση εξειδικευμένων εξετάσεων, η εντονότερη ευαισθητοποίηση στην εξατομικευμένη ιατρική, η μεγαλύτερη υιοθέτηση των πλήρως αυτοματοποιημένων μέσων στα εργαστήρια, και η υιοθέτηση των δοκιμών point-of-care -στα σημεία που πρέπει να προσεχθούν- αναμένεται να αυξήσουν την παγκόσμια αγορά in vitro διαγνωστικών.

Η πρόβλεψη είναι ότι θα φθάσει τα 87,93 δισ. δολ. το 2023 από 68,12 δισ. δολ. το 2018, σημειώνοντας κάθε χρόνο άνοδο της τάξεως του 5,2%. Επίσης, αναφέρει η μελέτη, η εισαγωγή μιας νέας σειράς ειδικών δεικτών και εξετάσεων, εξαιτίας της προόδου που σημειώνονται στις νέες θεραπείες -π.χ. γονιδιακές- προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στους παίκτες της αγοράς κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης.

Μόλις πέντε παίκτες ελέγχουν το 55%-60% της συγκεκριμένης αγοράς. Η Roche Diagnostics Limited (Ελβετία), η Siemens Healthineers (Γερμανία), η Danaher Corporation (ΗΠΑ), η Abbott Laboratories (ΗΠΑ) και η Thermo Fisher Scientific ) είναι οι κορυφαίοι παίκτες στην αγορά αυτή. Άλλοι  βασικοί παίκτες στην αγορά αυτή είναι οι Johnson & Johnson (ΗΠΑ), Becton, Dickinson και Company (ΗΠΑ), Bio-Rad Laboratories (ΗΠΑ), Sysmex Corporation (Ιαπωνία), bioMérieux (Γαλλία), Diasorin (ΗΠΑ) και Qiagen (Γερμανία).

Με βάση την τεχνολογία, η αγορά IVD κατηγοριοποιείται σε ανοσοανάλυση / ανοσοχημεία, κλινική χημεία, μοριακή διάγνωση, αιματολογία, μικροβιολογία, πήξη και αιμόσταση, ανάλυση ούρων και άλλες τεχνολογίες. Ο τομέας της μοριακής διάγνωσης προβλέπεται να αναπτυχθεί με ταχύτερο ρυθμό μεταξύ του 2018 και του 2023. Εκτίμηση που αποδίδεται στην αυξανόμενη επικράτηση των μολυσματικών ασθενειών, του καρκίνου και των διαφόρων γενετικών διαταραχών, στην αυξανόμενη ζήτηση για αιματολογικές εξετάσεις, καθώς και στην μεγαλύτερη εφαρμογή των μοριακών διαγνωστικών τεχνολογιών στην φαρμακογενετική και στις στοχευμένες δοκιμές ( point-of-care).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό