Η παγκόσμια αγορά κυστικής ίνωσης αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά στα 17,62 δισ. δολ.έως το 2026, σημειώνοντας ετήσιο ρυθμό ανόδου κατά 17,5% στην περίοδο πρόβλεψης 2019-2026. Σημειώνεται ότι οι ετήσιες πωλήσεις της θεραπευτικής κατηγορίας ανήλθαν στα 4,85 δισ. δολ. το έτος 2018. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην εντονότερη συνειδητοποίηση για την σοβαρότητα της νόσου.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωσω για την Κυστική Ίνωση , περίπου 44.000 άνθρωποι έπασχαν από την νόσο την περίοδο 2008-2016 και σχεδόν περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με τη διαθεσιμότητα των κατάλληλων ιατρικών μηχανημάτων και συσκευών για τις διαδικασίες της υγειονομικής περίθαλψης των ασθενών. Αυτός ο σημαντικός αριθμός αναμένεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγοράς.

Οι εταιρείες που πρωταγωνιστούν στην κατηγορία είναι οι AbbVie, Inc. (ΗΠΑ), Aradigm Corporation (ΗΠΑ), Aurora Bioscience (Αυστραλία), Bayer AG (Γερμανία), Demegen, Inc. Ιταλία), Genentech, Inc. (ΗΠΑ), ηDex Pharmaceuticals Holding AB (Σουηδία), ManRos Therapeutics (Γαλλία), Novartis AG (Ελβετία), Polydex Pharmaceuticals Limited. (Καναδάς), F. Hoffmann-La Roche AG (Ελβετία), Vertex Pharmaceuticals Incorporated (ΗΠΑ) κ.ά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας