O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, ως πρώην εποπτεύων την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, κάνει λόγο για "αλαλούμ" που επικρατούσε στην εισαγγελία διαφθοράς με όλες τις υποθέσεις, μεταξύ αυτών και για την υπόθεση της Novartis. Ο κος Αγγελής προέβη και σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή τα όσα "αναληθή ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός μου στην έρευνα της υπόθεσης Novartis".

H εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, αποκαλύπτει, από την μεριά της, ότι υπήρξε ενημέρωση από Αμερικανούς εισαγγελείς για ελβετικό λογαριασμό πολιτικού προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά που παρέδωσε τον περασμένο Ιανουάριο στον Άρειο Πάγο στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας, η Ελένη Τουλουπάκη φέρεται να υποστηρίζει ότι στην περίφημη συνάντηση μεταξύ των Ελλήνων εισαγγελέων με κλιμάκιο Αμερικανών εισαγγελέων στη Βιέννη, τον περασμένο Δεκέμβριο, οι Αμερικανοί είπαν στους Έλληνες συναδέλφους τους ότι υπάρχει στη διάθεση τους αριθμός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία, πολιτικού προσώπου που ελέγχεται για εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis.

Στην αναφορά της κ. Τουλουπάκη επισημαίνεται πως οι Αμερικανοί ρώτησαν τους Έλληνες συναδέλφους τους εάν ενδιαφέρονται για αυτόν τον λογαριασμό και ότι ο τότε εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής, φέρεται να απάντησε στους Αμερικανούς "εάν έχετε στοιχεία να απευθυνθείτε στη Eurojust".

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, ζητεί «επίδειξη αυτοσυγκράτησης» για την υπόθεση της Novartis που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ επισημαίνει ότι πρέπει να επιδειχθεί εμπιστοσύνη στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα, που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στην επίμαχη υπόθεση. Η κα Δημητρίου κάνει λόγο για παραβίαση της δικαστικής δεοντολογία μετά τις δηλώσεις δικαστικών λειτουργών στον τύπο.

Πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, δήλωσε ότι από την αρχή της θητείας του έχει επιλέξει να μην τοποθετείται ή με οποιονδήποτε τρόπο να εμπλέκεται σε αξιολογήσεις σχετικά με τη δικονομική μεταχείριση οποιασδήποτε υπόθεσης.

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο