Σημαντική άνοδο στα μεγέθη του, τόσο για τη μητρική του, όσο και σε επίπεδο ομίλου, αναμένει ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ (Πειραϊκός Φαρμακευτικός Συνεταιρισμός)  το 2019. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο μητρικής, ο φετινός εκτιμώμενος τζίρος θα φθάσει  στα 169 εκατ. ευρώ από 158  εκατ. ευρώ την περσινή περίοδο,  σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 7 %. Σε αυτά τα επίπεδα προβλέπεται να είναι και η αύξηση της κερδοφορίας 8% . Έτσι για φέτος η πρόβλεψη στα προ φόρων κέρδη είναι ότι θα φθάσουν στα 1,65 εκατ.  ευρώ από 1,52 εκατ.  ευρώ το 2018.

Όσον αφορά στον όμιλο, ο φετινός κύκλος εργασιών προβλέπεται  να αγγίξει  τα 200 εκατ. ευρώ από 183 εκατ. ευρώ πέρσι, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 9%, ενώ από πλευράς κερδοφορίας η πρόβλεψη είναι στα 1,75 εκατ. ευρώ έναντι 1,6 εκατ. ευρώ που ήταν πέρσι. Με βάση το ύψος των πωλήσεων, ο όμιλος σήμερα κατέχει μερίδιο της τάξης του 6,2 %, ενώ τα σημεία που εξυπηρετεί ανέρχονται σε 850 φαρμακεία.  

Σε συνομιλία που είχαμε με τον γενικό διευθυντή του ομίλου κ. Θανάση Μουχτή, αυτός μας επεσήμανε ότι «διαβλέποντας την ανάγκη για την μετεξέλιξη του μοντέλου του φαρμακείου και τον νέο ρόλο που καλείται να παίξει ο φαρμακοποιός στα επόμενα χρόνια,  ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ έθεσε ως στρατηγικό στόχο την ανάδειξη του φαρμακείου σε βασικό παράγοντα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς-πελάτες. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, με δεδομένη την είσοδο διεθνών κολοσσών, όπως η AMAZON στον ελληνικό χώρο και όλες τις επικείμενες αλλαγές διεθνώς στον χώρο του φαρμακείου, ο Συνεταιρισμός  προσπαθεί να προετοιμάσει αλλά και να ενδυναμώσει το φαρμακείο έναντι των απειλών από τα εναλλακτικά κανάλια και τους μεγάλους πανευρωπαϊκούς φαρμακευτικούς ομίλους. Παράλληλα, στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ομίλου είναι η επιχειρηματική του επέκταση μέσω της ανάπτυξης και του σχεδιασμού νέων δράσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες του καταναλωτή. 

Ήδη, όπως επεσήμανε ο ίδιος, ο όμιλος επεκτείνεται σε νέες περιοχές, καθώς και αναπτύσσει το μερίδιο του σε υφιστάμενες συνεργασίες με φαρμακεία και συνεργασίες με άλλους ΣΥ.ΦΑ, ενώ υλοποιεί και την περαιτέρω ανάπτυξη της προ-χονδρεμπορικής δραστηριότητας του (3PL).

Σημειώνεται ότι σε ρόλο Οργανισμού  ολοκληρωμένης υποστήριξης και ανάπτυξης του φαρμακείου, ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ 
-Ισχυροποιεί τον συνδετικό ιστό με τα φαρμακεία του
-Αλλάζει το  μοντέλο συνεργασίας,  εξελίσσει τη σχέση και τις υπηρεσίες τους προς τα φαρμακεία
-Σχεδιάζει και υλοποιεί ολοκληρωμένα συστήματα εκπαίδευσης φαρμακοποιών.


Με δεδομένο ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί σημαντικό πυλώνα για τον ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ, υπογραμμίζει ο κ. Θ. Μουχτής, ο όμιλος εξελίσσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα b2b και επενδύει στο digital marketing. Την ίδια στιγμή, υποστηρίζει τις  συνεργασίες και τις συστεγάσεις  των  φαρμακείων, ενώ οργανώνει συμβουλευτικές υπηρεσίες της εμπορικής και οικονομικής  λειτουργίας του φαρμακείου.

Στόχος του  και όραμα του ομίλου παραμένει να είναι ο στρατηγικός συνεργάτης για τον Έλληνα φαρμακοποιό- επιστήμονα- επιχειρηματία, παρέχοντάς του υπηρεσίες και δομές που εξασφαλίζουν την άριστη λειτουργία του φαρμακείου του σήμερα, αλλά και την επιτυχημένη  μετεξέλιξή  του στο αύριο, προς όφελος του Έλληνα ασθενή και της κοινωνίας, μας επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του ομίλου.

Φέτος, ο όμιλος διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  το συνέδριό του -29 Σεπτεμβρίου- στο πλαίσιο του οποίου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ομιλητές διεθνούς εμβέλειας, προκειμένου να παρουσιάσουν όλες αυτές τις ανατροπές που δημιουργεί η 4η βιομηχανική- ψηφιακή  επανάσταση στον χώρο της υγείας, της φαρμακευτικής αγοράς αλλά και το νέο μοντέλο του φαρμακείου των υπηρεσιών που διαμορφώνεται στις δυτικές χώρες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - ΕΔΕ στο νοσοκομείο "Αττικόν"