Πάνω από 3 δις. δολ. αναμένεται να αυξηθεί η αγορά των φαρμάκων αλλά και των συσκευών που απευθύνονται σε αθλητές μέχρι το 2024. Τελευταία έρευνα αναφέρει ότι η συγκεκριμένη αγορά θα φθάσει στα 9,1 δισ. δολ. το 2024 από 6,6 δισ. δολ. που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί φέτος, σημειώνοντας έτσι ετήσια άνοδο κατά 6,5%. Στην αγορά αυτή περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, φάρμακα, συσκευές αρθροσκόπησης, εμφυτεύματα, ο εξοπλισμός για φυσικοθεραπείες για την αποκατάσταση και την στήριξη του σώματος, κ.λπ.

Σύμφωνα με έρευνα, παράγοντες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της αγοράς είναι οι νέες θεραπείες που προσφέρουν τα νέα προϊόντα , η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης αθλητικών τραυματισμών και οι εξελίξεις στον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής.

Ο τομέας προϊόντων αποκατάστασης του σώματος αναμένεται να αντιπροσωπεύσει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς προϊόντων αθλητιατρικής το 2019.

Με βάση το προϊόν, η αγορά προϊόντων αθλητιατρικής, κατατάσσεται σε προϊόντα αποκατάσταση του σώματος (προϊόντα αποκατάστασης καταγμάτων και συνδέσμων, συσκευές αρθροσκόπησης, εμφυτεύματα, προσθετικά, ορθοβιολογικά), προϊόντα υποστήριξης (εξοπλισμός φυσικοθεραπείας και ειδικά ρούχα), και αξεσουάρ.

Όπως υποστηρίζεται, ο τομέας των τραυματισμών είτε στο ισχίο είτε στους βουβώνες αναμένεται να αυξηθεί με τον μεγαλύτερο ρυθμό κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Με βάση την εφαρμογή, η αγορά κατατάσσεται σε τραυματισμούς στο γόνατο, τραυματισμούς στον ώμο, πόδι και αστράγαλο, αγκώνα και καρπό, πλάτη και σπονδυλική στήλη, ισχίο και βουβωνική χώρα κλπ. Το τμήμα του τραυματισμού στο γόνατο διέθετε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς το 2018. Ωστόσο, η αγορά τραυματισμών ισχίου και βουβώνων αναμένεται να καταγράψει τον υψηλότερο ρυθμό ανόδου, λόγω της αυξανόμενης συμμετοχής αθλητών του γυμνασίου αλλά και των κολεγίων στον αθλητισμό.

Γεωγραφικά, η Βόρεια Αμερική αναμένεται να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά προϊόντων αθλητιατρικής το 2018, ενώ η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να καταγράψει τον υψηλότερο ρυθμό ανόδου κατά την περίοδο πρόβλεψης. Η υψηλή ανάπτυξη στην περιοχή αυτή μπορεί να αποδοθεί στην ανάπτυξη της αθλητικής βιομηχανίας και της συνολικής συμμετοχής στον αθλητισμό. Αθλητικές διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου το 2008, οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2018 στην Κορέα και οι προσεχείς θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 στην Ιαπωνία έχουν αυξήσει το επίπεδο ενδιαφέροντος για τον αθλητισμό στην Ασία.

Οι σημαντικότεροι παίκτες που δραστηριοποιούνται στην αγορά της αθλητικής ιατρικής είναι οι Arthrex, Inc (ΗΠΑ), η Smith & Nephew plc (ΗΒ) και η Stryker Corporation (Η.Π.Α.). Άλλες επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε αυτήν είναι οι εταιρείες Breg Inc. (ΗΠΑ), η DJO Global, Inc. (ΗΠΑ), η Mueller Sports, Inc., η Wright Medical Group NV, η Medtronic στην Ιρλανδία, η RTI Surgical, η Performance Health International Limited (ΗΠΑ), η KARL STORZ (Γερμανία) και η Bauerfeind AG (ΗΠΑ).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο