Η Sanofi καταγράφει σταθερή ανάπτυξη με τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων της το 2ο τρίμηνο του 2019 να αγγίζουν τα €1.641 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 5,3% και 4,9% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος.

Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε €8.628 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,5% σε στοιχεία αναφοράς, 3,9% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) και 5,8% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος/σταθερή διάρθρωση (CER/CS). Η αύξηση αυτή προέρχεται από τα θετικά αποτελέσματα της εταιρείας στις μονάδες Ειδικής Φροντίδας, Εμβολίων και τις Αναδυόμενες Αγορές.

Η αύξηση πωλήσεωντο 2ο τρίμηνο του 2019 προέρχεται από τις μονάδες Ειδικής Φροντίδας, Εμβολίων και τις Αναδυόμενες Αγορές

  • Οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε €8.628 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,5% σε στοιχεία αναφοράς, 3,9%3 σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) και 5,8% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος/σταθερή διάρθρωση (CER/CS)4.
  • Οι πωλήσεις της Sanofi Genzyme αυξήθηκαν κατά 21,8% χάρη στις ισχυρές επιδόσεις της κυκλοφορίας του dupilumab.
  • Οι πωλήσεις της μονάδας Εμβολίων αυξήθηκαν κατά 24,7%, αποτυπώνοντας κυρίως την ανάκαμψη και την ανάπτυξη του Pentaxim® στην Κίνα, καθώς και τη χαμηλή βάση σύγκρισης.
  • Οι πωλήσεις του τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας αυξήθηκαν κατά 1,1%, καθώς η ανάπτυξη στις ΗΠΑ υπερκάλυψε τις μειωμένες πωλήσεις στην Ευρώπη που επηρεάστηκαν από την πώληση μη στρατηγικών προϊόντων.
  • Οι πωλήσεις της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας μειώθηκαν κατά 10,4% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος/σταθερή διάρθρωση (CER/CS) λόγω των μειωμένων πωλήσεων του τομέα του Διαβήτη.
  • Οι πωλήσεις των Αναδυόμενων Αγορών5 κατέγραψαν διψήφια ανάπτυξη (αύξηση κατά 10,0%), στηριζόμενες στις αυξημένες πωλήσεις των μονάδων Εμβολίων και Σπάνιων Παθήσεων.

Η πρόβλεψη για τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) για το οικονομικό έτος 2019 αναθεωρείται ανοδικά

  • Τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων το 2ο τρίμηνο του 2019 αυξήθηκαν κατά 5,3%, αγγίζοντας τα €1.641 εκατομμύρια, και 4,9% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος.
  • Τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS)1 για το Q2 2019 αυξήθηκαν κατά 4,8% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος, αγγίζοντας τα €1,31.
  • Τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για το Q2 2019 βάσει IFRS ανήλθαν σε -€0,07 (-115,5%), αποτυπώνοντας δαπάνες απομείωσης ύψους €1,8 δισεκατομμυρίων που αφορούν κατά κύριο λόγο τον Antihemophilic Factor (Recombinant), FC Fusion Protein.
  • Τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS)1 για το 2019 αναμένεται πλέον να σημειώσουν αύξηση κατά περίπου 5% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος6 εξαιρουμένων απρόβλεπτων δυσμενών εξελίξεων. Εφαρμόζοντας τον μέσο όρο των συναλλαγματικών ισοτιμιών του Ιουλίου 2019, η επίπτωση του συναλλάγματος στα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) για το 2019 υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 1% και 2%.

Σημαντικές εγκρίσεις προϊόντων Έρευνας & Ανάπτυξης από τις Ρυθμιστικές Αρχές

  • Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έκαναν αποδεκτό προς εξέταση τον εγκριτικό φάκελο του isatuximab στο υποτροπιάζον/ανθεκτικό πολλαπλό μυέλωμα.
  • Το cemiplimab έλαβε έγκριση για το προχωρημένο πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος στην ΕΕ.
  • Η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) πρότεινε την έγκριση του dupilumab για την ατοπική δερματίτιδα σε εφήβους.
  • Το dupilumab εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για τη χρόνια ρινοκολπίτιδα με ρινικούς πολύποδες.
  • Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έκανε αποδεκτό προς εξέταση τον εγκριτικό φάκελο για το MenQuadfiTM, ένα υποψήφιο εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδοκόκκου.

Ο κ. Olivier Brandicourt, Sanofi Chief Executive Officer, σχολίασε:

"Η Sanofi συνεχίζει να βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, καταγράφοντας ισχυρές επιχειρηματικές επιδόσεις το δεύτερο τρίμηνο, με οδηγό την επιτυχημένη κυκλοφορία του dupilumab που σημειώνει μια εντυπωσιακή πορεία στην ατοπική δερματίτιδα και το άσθμα στις ΗΠΑ. Οι μονάδες Ειδικής Φροντίδας και Εμβολίων συνέβαλαν σημαντικά σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές. Η αυξημένη εστίασή μας στην Έρευνα & Ανάπτυξη επέφερε σημαντικά αποτελέσματα με αρκετές παρουσιάσεις θετικών δεδομένων και την επίτευξη εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές. Έχουμε εμπιστοσύνη στην πρόβλεψή μας για ανάπτυξη το οικονομικό έτος 2019. Κατά συνέπεια, αναθεωρήσαμε ανοδικά την πρόβλεψη για αύξηση των κερδών δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) για το οικονομικό έτος κατά περίπου 5%."

Πηγές:
(1) Προκειμένου να διευκολυνθεί η κατανόηση των επιχειρησιακών επιδόσεων, η Sanofi επεξηγεί τα καθαρά κέρδη της. Τα καθαρά κέρδη αποτελούν έναν οικονομικό δείκτη διαφοροποιημένο ως προς τις γενικά αποδεκτές λογιστικές αρχές (GAAP) (βλέπε Παράρτημα 10 για ορισμούς). Η ενοποιημένη κατάσταση αποτελεσμάτων για το 2ο τρίμηνο του έτους 2019 παρατίθεται στο Παράρτημα 3 του πλήρους δελτίου Τύπου στα αγγλικά που βρίσκεται στο www.sanofi,com και ο πίνακας συμφωνίας των καθαρών κερδών με τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη βάσει IFRS βρίσκεται στο Παράρτημα 4. (2) συμπεριλαμβανομένων των δαπανών απομείωσης ύψους €1,8 δισεκατομμυρίων που αφορούν κυρίως τον Antihemophilic Factor (Recombinant), FC Fusion Protein – βλέπε σελίδα 12. (3) Οι μεταβολές στις καθαρές πωλήσεις εκφράζονται σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό (βλέπε Παράρτημα 10). (4) Constant Structure [Σταθερή Διάρθρωση]: Προσαρμοσμένη για την πώληση των δραστηριοτήτων γενοσήμων στην Ευρώπη και τις πωλήσεις προϊόντων της Bioverativ στη SOBI. (5) Βλέπε τον ορισμό στη σελίδα 9. (6) Τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) για το 2018 ήταν €5,47.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα