Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς κολλαγόνου αναμένεται να φθάσει τα 6,63 δισ. δολ. ΗΠΑ μέχρι το 2025, σημειώνοντας μέση ετήσια άνοδο κατά 6,5% την περίοδο πρόβλεψης.

Η ταχέως αυξανόμενη ζήτηση κολλαγόνου από τις βιομηχανίες υγειονομικής περίθαλψης, τις εταιρείες τροφίμων και ποτών, τις επιχειρήσεις καλλυντικών και τις φαρμακοβιομηχανίες δημιουργούν νέες προοπτικές για την αγορά. 

Ωστόσο, ιδιαίτερα αφορά τη βιομηχανία καλλυντικών που χρησιμοποιεί ευρέως το κολλαγόνο στις παρασκευές της. Όπως αναφέρει έκθεση, η αυξανόμενη δημοτικότητα των προϊόντων κατά της γήρανσης κινεί την αγορά. Επιπλέον, τα αυξανόμενα προβλήματα υγείας μεταξύ του γηριατρικού πληθυσμού που σχετίζονται με τον μυϊκό πόνο και τη γήρανση απαιτούν τη χρήση του προϊόντος για την αντιμετώπιση και την κάλυψη των διατροφικών ελλείψεων.

Σημαντικές εταιρείες στον τομέα αυτό είναι οι  Connoils, Gelita και Rousselot, που αναπτύσσουν προηγμένα καλλυντικά περιποίησης της επιδερμίδας και προϊόντα προσωπικής φροντίδας τα οποία προσφέρουν αντιγηραντικές ιδιότητες βελτίωσης του δέρματος. Επιπλέον, το προϊόν έχει σημαντική χρήση σε οστικές μεταμοσχεύσεις, μεταμοσχεύσεις δέρματος και αναγέννηση κυττάρων.

Η μεγαλύτερη ζήτηση προϊόντων με κολλαγόνο εντοπίζονται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία. Η ανάπτυξη των βιομηχανιών υγειονομικής περίθαλψης σε αυτές τις χώρες σε συνδυασμό με την αύξηση του ιατρικού τουρισμού αναμένεται ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τη σχετική αγορά στο μέλλον. Αναπτυξιακές τάσεις αναμένονται και σε άλλες αγορές όπως η Ιαπωνία και η Αυστραλία με μεγαλύτερη χρήση προϊόντων που περιλαμβάνουν κολλαγόνο στην υγειονομική περίθαλψη. 

Άλλα βασικά ευρήματα της έκθεσης είναι:
-Όσον αφορά τον όγκο, η αγορά κολλαγόνου για την υγειονομική περίθαλψη αναμένεται να φτάσει τα 622,2 εκατ. τόνους μέχρι το 2025,σημειώνοντας άνοδο 5,9% από το 2018 έως το 2025.
-Όσον αφορά τα έσοδα, ο τομέας τροφίμων και ποτών αναμένεται να σημειώσει την ταχύτερη ανάπτυξη κατά την περίοδο πρόβλεψης. Αυτό υποστηρίζεται από τη βελτίωση των συνθηκών του τρόπου ζωής και την αυξανόμενη ευημερία του πληθυσμού της μεσαίας τάξης στις ασιατικές χώρες, που απαιτεί τη χρήση του κολλαγόνου σε συμπληρώματα διατροφής και λειτουργικά τρόφιμα.
-Η Ευρώπη κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά το 2017, ενώ υπολογίζεται ότι θα καταγράψει σημαντική άνοδο και κατά την περίοδο πρόβλεψης. Η αύξηση της κατανάλωσης προϊόντων ζαχαροπλαστικής στην περιοχή είναι πιθανό να ενισχύσει τη ζήτηση ζελατίνης, οδηγώντας σε περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς κολλαγόνου κατά την περίοδο πρόβλεψης.
- Η αγορά κολλαγόνου στην Κίνα προβλέπεται να φτάσει τα 103,7 εκατ. τόνους έως το 2025 λόγω της υψηλής ζήτησης από τις βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και ποτών και της υγειονομικής περίθαλψης. Επιπλέον, το αυξανόμενο διαθέσιμο εισόδημα του πληθυσμού, σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθυσμού, θα επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη της αγοράς.

Βασικοί παίκτες της αγοράς είναι οι Koninklijke DSM N.V ,  Matrix, CONNOILS LLC, Advanced BioMatrix Inc.και Rousselot B.V.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα