Η παγκόσμια οδοντιατρική αγορά εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 35,7 δισ. δολάρια το 2023, σημειώνοντας μέση ετήσια αύξηση κατά 5,59% για την περίοδο που εκτείνεται από το 2018 έως το 2023.

Η αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες στοματικής υγιεινής, οι τεχνολογικές εξελίξεις, η γήρανση του πληθυσμού, η εντονότερη ευαισθητοποίηση για την υγεία του στόματος, η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και ο μεταβαλλόμενος τρόπος ζωής είναι παράγοντες που αναμένεται να αυξήσουν το μέγεθος της εξεταζόμενης αγοράς. 

Η παγκόσμια οδοντιατρική αγορά μπορεί να χωριστεί σε τέσσερις τομείς: Γενική Οδοντιατρική, Οδοντιατρικές Ειδικότητες, Εξοπλισμός και Προσθετική. Το 2018, ο τομέας της γενικής οδοντιατρικής αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς συμβάλλοντας σε αυτό η εντονότερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της στοματικής υγιεινής, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού του στόματος και των δοντιών, της πρόληψης των κοιλοτήτων, της ουλίτιδας (φλεγμονή των ούλων) και της κακής αναπνοής.

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιφερειακή αγορά είναι η Βόρεια Αμερική λόγω της αυξανόμενης επίγνωσης από πλευράς των πολιτών της στοματικής υγείας, καθώς και της γήρανσης του πληθυσμού και της ψηφιοποίησης της οδοντιατρικής εργασίας. Η Αμερική αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες οδοντιατρικές αγορές του κόσμου, ενώ η Ευρώπη και η Ασία-Ειρηνικός είναι αναδυόμενες αγορές όπου η ανάπτυξη έγκειται στις πολιτικές αποζημίωσης για την περίθαλψη του στόματος, στον αυξανόμενο όγκο της οδοντικής αντικατάστασης, στον αυξανόμενο αριθμό μέτρων δημόσιας υγείας και στις βελτιωμένες πρακτικές αυτοεξυπηρέτησης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα