Η παγκόσμια λιανεμπορική αλυσίδα φαρμακείων Boots ξεκίνησε να χρεώνει την υπηρεσία παράδοσης φαρμάκων στο σπίτι. Το ξεκίνημα έγινε με τους νέους ασθενείς-πελάτες και πρόκειται να το επκτείνει σε όλο της το πελατολόγιο, αναφέρει ξένο δημοσίευμα. 

Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα, οι νέοι ασθενείς πρέπει είτε να πληρώσουν εφάπαξ αμοιβή  5 λίρες ή δωδεκάμηνη συνδρομή  55 λιρών για την παράδοση των συνταγών που παραγγέλνουν στο υποκατάστημα της αλυσίδας. 

Το αντίτιμο για τη συγκεκριμένη υπηρεσία πρόκειται να επεκταθεί και στους υφιστάμενους παλαιότερους ασθενείς-πελάτες της εταιρείας εντός του έτους.

Την ίδια στιγμή, η Boots θα συνεχίσει να παρέχει δωρεάν την υπηρεσία παράδοσης φαρμάκων «στους πιο ευάλωτους ασθενείς», στους οποίους συμπεριλαμβάνονται αυτοί που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους, ή σε αυτούς που έχουν έκτακτες ανάγκες.  

Σχολιάζοντας την απόφαση να αρχίσει να χρεώνει τις παραδόσεις φαρμάκων στο σπίτι, το διευθυντικό στέλεχος της Richard Bradley, τόνισε ότι: "Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και πρέπει να προσαρμόσουμε την προσφορά μας για να ανταποκριθούμε. Έχουμε επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στις ψηφιακές τεχνολογίες για να προσφέρουμε μια δωρεάν, εύχρηστη υπηρεσία για την παράδοση των συνταγών που λαμβάνονται online".

Εξαιρέσεις έχουν γίνει "για την κάλυψη των πιο ευάλωτων ασθενών μας σε περιπτώσεις που η φροντίδα τους απαιτεί παράδοση", πρόσθεσε ο κ. Bradley.

Οι ασθενείς δεν θα χρεώνονται για τις παραδόσεις στις εξής περιπτώσεις:

1) Εάν χρειάζονται φροντίδα, καθώς οι ασθενείς βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους.
2) Όταν ο υπεύθυνος φαρμακοποιός κρίνει ότι απαιτείται άμεση παράδοση λόγω άμεσης κλινικής ανάγκης, για παράδειγμα, κατόπιν επείγοντος αιτήματος ενός γενικού ιατρού.
3) Σε περίπτωση που το φαρμακείο δεν έχει εκπληρώσει τα συμφωνημένα επίπεδα εξυπηρέτησης των πελατών.

4) Όταν τα κριτήρια αποζημίωσης του NHS ορίζουν ότι τα φαρμακεία έχουν την συμβατική υποχρέωση να προσφέρουν την υπηρεσία χωρίς καμία επιβάρυνση.

Η Boots, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι η τελευταία πολυεθνική αλυσίδα που θα χρεώνει τις παραδόσεις στο σπίτι, καθώς αυτό το έχει πράξει από το 2017 η Lloydspharmacy, ενώ λίγο μετά ακολούθησε η Rowlands. Η τελευταία χρέωσε όλες τις δωρεάν παραδόσεις, εκτός από αυτές που αφορούν τους "πιο ευάλωτους" ασθενείς, εφόσον αυτοί πληρούν ορισμένα κριτήρια ένταξης.

Το προηγούμενο διάστημα, η Boots αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να κλείσει περίπου 200 καταστήματα τους επόμενους 18 μήνες, ως μέρος ενός "προγράμματος βελτιστοποίησης καταστημάτων".

Πηγές:
https://www.chemistanddruggist.co.uk/news/boots-start-charging-delivery-service?fbclid=IwAR1qUdTgGZ4LyZw03W-w9p3mqLsUxWnv6Qp7YGEnRrv5ApgfRJqD1q2OgZk

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κουραμπιέδες, μελομακάρονα και μια αίσθηση ανεκπλήρωτου
Το πρώτο και μοναδικό βιο - ομοειδές φάρμακο για την πολλαπλή σκλήρυνση μπαίνει στις ΗΠΑ
Ι. Βαρδακαστάνης: Το αναπηρικό κίνημα συνεχίζει να αγωνίζεται και να διεκδικεί