Κλίμα αισιοδοξίας δημιούργησαν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 84η Δ.Ε.Θ. για τις αλλαγές που ήδη έχουν ξεκινήσει αλλά και αυτές που έπονται στον χώρο του φαρμάκου, με στόχο την ανάπτυξη των κατάλληλων συνθηκών για την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στον  κλάδο. Αυτό αναφέρει ο Σύλλογος HACRO σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει.


‘’Ως ελάχιστο κίνητρο ανταμοιβής προς όσους φέρουν υψηλή προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία μέσα από ανάλογες επενδύσεις, τονίστηκε πως η κυβέρνηση θα δώσει τη δυνατότητα σε όσες εταιρίες του κλάδου επενδύουν σε έρευνα, να συμψηφίσουν (έως 50 εκ. ευρώ για το 2019) μέρος των επενδύσεων αυτών με τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού Δημοσίου και το clawback.


Ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών Ελλάδος  -HACRO- νιώθει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που οι συζητήσεις στις οποίες μετείχε  στηρίζοντας τις θέσεις των εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας τελεσφόρησαν με γόνιμα για τον κλάδο αποτελέσματα και μέτρα που αναμένεται να δώσουν ώθηση στον τομέα της κλινικής έρευνας.

Παρόλο που το ποσό των 50 εκατ. ευρώ για το 2019 είναι μικρό σε σχέση με το 1,7 δις που υπολογίζεται το clawback για το έτος, το σημαντικό στο οποίο αξίζει να εστιάσουμε είναι ότι η  κυβέρνηση έδειξε να αντιλαμβάνεται την αξία και την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας στον τομέα της φαρμακευτικής έρευνας.


Παράλληλα ο Σύλλογος χαιρέτησε θετικά και τα άλλα αναπτυξιακά μέτρα που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός για την υγεία, όπως η δημιουργία ψηφιακών φακέλων ασθενών, η πλήρης αξιοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ο εξορθολογισμός των προμηθειών και η Ενιαία Διοίκηση στα νοσοκομεία, η ανάπτυξη της τηλεϊατρικής και του ιατρικού τουρισμού, καθώς και οι προσλήψεις 2.000 κυρίως νοσηλευτών και 2.000 νέων γενικών γιατρών πρωτοβάθμιας υγείας.


Ο Σύλλογος HACRO δηλώνει παρών στις σημαντικές αυτές εξελίξεις και έτοιμος να συνεισφέρει με τις δικές του δυνάμεις στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του φαρμάκου, προς όφελος πάντα του ασθενή. ‘’

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα