Η παγκόσμια αγορά παρασκευής δειγμάτων DNA και RNA προβλέπεται να σημειώσει σταθερή ετήσια ανάπτυξη 5,5% μέχρι το 2025. Ετσι από 1.293,6 εκατ. δολ. που υπολογίζεται εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 2.090,2 εκατ. δολ. το 2025.

Οι επενδύσεις στον τομέα της βασικής έρευνας, ιδίως από τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, έχουν οδηγήσει σε σταθερή κατανόηση των βασικών οδών. Μέσω αυτού, διάφορες πρωτεΐνες που εμπλέκονται στην ανάπτυξη της νόσου είτε ρυθμίζονται προς τα πάνω είτε ρυθμίζονται προς τα κάτω. Επιπλέον, το γεγονός ότι αυξάνονται οι αιτήσεις από τους ερευνητές για σύνθετα προϊόντα είναι μια απόδειξη της βελτίωσης της κατανόησης βασικών οδών και της ανακάλυψης νέων. Ολοι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν σε μεγαλύτερη γνώση των κυτταρικών οδών, οι οποίες με τη σειρά τους εκτιμάται ότι θα τροφοδοτήσουν τη ζήτηση για τη παρασκευή δείγματος DNA και RNA στο εγγύς μέλλον.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις στις μεθόδους προετοιμασίας δειγμάτων DNA και RNA, η παγκόσμια συμφωνία μεταξύ κορυφαίων ερευνητικών ιδρυμάτων για την ενίσχυση των ερευνητικών δραστηριοτήτων στον τομέα της μοριακής βιολογίας, η αυξανόμενη ζήτηση για σύγχρονες τεχνικές εξαγωγής και η τεχνολογική εξέλιξη στα αναλυτικά όργανα αποτελούν μερικούς σημαντικούς παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη της αγοράς. Ωστόσο, η αύξηση των προτιμήσεων για προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία υπερτερούν έναντι των προτύπων αντιδραστηρίων και προϊόντων, αναμένεται να περιοριστεί την άνοδο της σχετικής αγοράς.

Η Βόρεια Αμερική εκτιμάται ότι είναι η μεγαλύτερη περιοχή για την προετοιμασία δειγμάτων DNA και RNA και αναμένεται να έχει πάνω από 40% μερίδιο αγοράς έως το 2025. Αν και η Ευρώπη αναμένεται να είναι η δεύτερη πιο προσοδοφόρα περιοχή, εκτιμάται ότι η Ασία-Ειρηνικός θα παρουσιάσει συγκριτικά ταχύτερη ανάπτυξη κατά την περίοδο πρόβλεψης. Κύριοι παίκτες στην παγκόσμια αγορά παρασκευής δειγμάτων DNA και RNA είναι οι εξής πολυεθνικές Agilent Technologies, Inc., Becton Dickinson and Company, Bio-Rad Laboratories, Inc., DiaSorin SpA, F. Hoffmann-La Roche Ltd., Illumina, Inc., PerkinElmer, Inc., QIAGEN, Sigma-Aldrich Corporation, Tecan Group AG και Thermo Fischer Scientific, Inc.

Πηγές:
https://myhealthreporter.com/2019/09/13/dna-and-rna-sample-preparation-market-to-reach-us-2090-2-mn-through-2025/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Υπουργείο Υγείας: Ποιες ιατρικές ειδικότητες χορηγούν υαλουρονικό οξύ και botox [εγκύκλιος]
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας