Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους πυροπαθείς ωφελούμενους, ηλικίας 65 ετών και άνω, του προγράμματος 365+ Μέρες Φροντίδας πραγματοποιούν τα Metropolitan Hospital και Metropolitan General, μέλη του Ηellenic Healthcare Group,  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis. Τα δύο Θεραπευτήρια έρχονται πολύτιμοι αρωγοί σε θέματα υγείας των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά στο πλαίσιο της σημαντικότατης πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ με το πρόγραμμα 365+ Μέρες Φροντίδας και υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis και αφορά στην καθημερινή σίτιση των ηλικιωμένων.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 65 άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα 365+ Μέρες Φροντίδας έχουν επισκεφθεί τα Metropolitan Hospital και Metropolitan General, τα οποία παρέχουν δωρεάν κλινικές εξετάσεις από παθολόγο και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, καθώς και οδοντιατρικές εξετάσεις. Επίσης, πραγματοποιούνται διαγνωστικές εξετάσεις, στις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο. Παράλληλα, μία πλήρως εξοπλισμένη κινητή ιατρική μονάδα, που αποτελείται από παθολόγο, καρδιολόγο, οφθαλμίατρο και ορθοπεδικό, πραγματοποιεί κατ’ οίκον επισκέψεις σε πυρόπληκτους ηλικιωμένους προκειμένου να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μετακίνησή τους.

«Η ανταπόκριση της διοίκησης των θεραπευτηρίων στο αίτημα του Ινστιτούτου Prolepsis για την κάλυψη των αναγκών υγείας του συνόλου των ωφελούμενων ήταν άμεση, ενώ το ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό με ευαισθησία και φροντίδα έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία. Είναι συγκινητικό που ένας μεγάλος ιατρικός όμιλος έρχεται αρωγός στο έργο που ανέλαβε η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για να απαλύνει τον πόνο και τις δυσκολίες των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας στις πυρόπληκτες περιοχές. Όντως οι άνθρωποι αυτοί, μαζί με τις συνέπειες από τις καταστροφικές πυρκαγιές που υπέστησαν, αντιμετωπίζουν πολλά και σε ορισμένες περιπτώσεις σοβαρά προβλήματα υγείας. Η προσφορά δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών αποτελεί έμπρακτη και καίρια βοήθεια και αναδεικνύει το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των νοσοκομείων και του προσωπικού των Metropolitan Hospital και Metropolitan General», αναφέρει η κα Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.

Το πρόγραμμα  365+ Μέρες Φροντίδας υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνα - Νέας Μάκρης, παρέχοντας καθημερινά από τον Απρίλιο του 2019 και για ένα έτος υγιεινά και εξατομικευμένα γεύματα, με βάση το ιατρικό ιστορικό και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ηλικιωμένων. Το πρόγραμμα 365+ Μέρες Φροντίδας υλοποιείται με Ιδρυτικό Δωρητή τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ενώ υποστηρίζεται και από το The Hellenic Initiative Canada.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σωματείο εργαζομένων ΕΟΔΥ: Να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων με "μπλοκάκι"
Με μετακίνηση ορθοπαιδικού επιχειρείται να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου Σπάρτης
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]