Κατά 30 δισ. δολ. περίπου θα αυξηθούν τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς των in vitro διαγνωστικών από το 2018 έως το 2025. Σύμφωνα με έκθεση, το μέγεθος της αγοράς θα έχει φθάσει τα 95 δισ. δολ. μέχρι το 2025 από 66,4 δισ. δολ. το 2018. Η μεγαλύτερη προτίμηση για εξατομικευμένα φάρμακα για τη θεραπεία πολλών χρόνιων παθήσεων θα επιταχύνει τη ζήτηση για τα in-vitro διαγνωστικά στο προσεχές μέλλον. Παράλληλα, τα πλεονεκτήματα των εξατομικευμένων φαρμάκων, όπως η βέλτιστη παροχή δοσολογίας, ο στόχος και η ακριβής θεραπεία, θα ενισχύσουν την σχετική αγορά. Ωστόσο, το υψηλό κόστος των in-vitro διαγνωστικών υπηρεσιών μπορεί να επιβραδύνει τους αυξητικούς ρυθμούς.

Ορισμένοι από τους βασικούς παίκτες που δραστηριοποιούνται στην in vitro διαγνωστική αγορά είναι οι Becton Dickinson, Abbott, Johnson & Johnson, BioRad, Luminex, Thermo Fisher Scientific, LivaNova, BioMerieux, Cephied, Danaher, Roche Diagnostics, Siemens, Grifols και Qiagen.

Ο τομέας Ακαδημαϊκών Ινστιτούτων της αγοράς των IVD αναμένεται να σημειώσει αύξηση άνω του 6% το χρονικό πλαίσιο της ανάλυσης. Η αύξηση των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης για την ανάπτυξη φαρμάκων καλύτερης ποιότητας για ασθένειες όπως οι λοιμώξεις από φυματίωση, ελονοσία, HIV, HPV, ηπατίτιδα και σύφιλη θα κλιμακώσουν τη ζήτηση.

Το τμήμα του διαβήτη που απέφερε στην αγορά των in vitro έσοδα 10 δισ. δολ το 2018 αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω την χρονική περίοδο της ανάλυσης. Ο διαβήτης είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για νεφρική ανεπάρκεια, τύφλωση, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές προσβολές και ακρωτηριασμό των κάτω άκρων. Έτσι, οι κυβερνήσεις και οι φορείς της βιομηχανίας αναλαμβάνουν διάφορες πρωτοβουλίες, όπως η διεξαγωγή εκστρατειών για να ενημερώσουν τους ανθρώπους σχετικά με τα οφέλη της έγκαιρης διάγνωσης. Η αυξανόμενη συνειδητοποίηση μεταξύ των ανθρώπων και οι περισσότερες περιπτώσεις διαβήτη θα επιταχύνουν τη ζήτηση για in-vitro διαγνωστικά το προσεχές μέλλον.

Παράλληλα, το τμήμα της μοριακής διάγνωσης αναμένεται να ενισχυθεί κατά 7% γεγονός που μπορεί να αποδοθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για διαγνωστικά υψηλής ποιότητας για την ανίχνευση σπάνιων και χρόνιων παθήσεων. Επιπλέον, η αυξανόμενη επιβάρυνση των ασθενειών σε ολόκληρο τον κόσμο θα επηρεάσει τη ζήτηση για μοριακές διαγνωστικές μεθόδους στο εγγύς μέλλον.

Ο τομέας υπηρεσιών της αγοράς in-vitro διαγνωστικών εκτιμήθηκε γύρω στα 47 δισ. δολ. το 2018 και αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά κατά την περίοδο πρόβλεψης. Η απαίτηση για λογισμικό στις υπηρεσίες διαγνωστικών εξετάσεων από τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας για την παρακολούθηση των χρόνιων διαταραχών θα ενισχύσει την ανάπτυξη. Επιπλέον, η αυξανόμενη χρήση του λογισμικού που αναπτύσσεται επί του παρόντος για τη διαχείριση των δεδομένων του ασθενούς θα επιτρέψει την ακριβή διάγνωση, συμβάλλοντας έτσι και στην ανάπτυξη του τομέα.

 

Πηγές:
https://pharmaphorum.com/ partner-content/in-vitro- diagnostics-market-profiled- qiagen-becton-dickinson- grifols-biomerieux-by-2025/  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα