Οι Αμερικανοί θα είχαν εξοικονομήσει μεγάλα ποσά, αν πλήρωναν για συνταγογραφούμενα φάρμακα τις ίδιες τιμές με αυτές που καταβάλλουν άλλες πλούσιες χώρες, σύμφωνα με μία ανάλυση της επιτροπής  House Ways & Means.

Γιατί έχει σημασία: Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η βιομηχανία αντιτίθεται στα σχέδια του Προέδρου Trump όσο και της Προέδρου της Βουλής  Nancy Pelosi. Να αποφευχθούν δηλαδή οι  χαμηλότερες τιμές άλλων χωρών. 

Πού βρίσκεται: Οι περισσότερες χώρες που περιλαμβάνονται στην ανάλυση έχουν μέσες τιμές φαρμάκων σε ποσοστό μεταξύ 24% και 30% με τις αντίστοιχες τιμές που ισχύουν στην Αμερική. 

1) Αυτές οι τιμές στις ΗΠΑ δεν λαμβάνουν υπόψη τα rebate αλλά και τις εκπτώσεις προς τους ασφαλισμένους, οι οποίες μειώνουν περισσότερο την τιμή που πληρώνουν.

2)Η μέση έκπτωση στο Medicare Part D είναι περίπου 22%, σύμφωνα με μια εκτίμηση του 2015 που έγινε από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου. Αυτές οι εκπτώσεις θα πρέπει να είναι σημαντικά μεγαλύτερες ώστε να αντιστοιχούν στις τιμές των άλλων χωρών.

Τι υποστηρίζει η πλευρά της βιομηχανίας

«Οι διεθνείς συγκρίσεις συνδέουν τις τιμές καταλόγου στις ΗΠΑ - που σχεδόν κανείς δεν πληρώνει - με  αυτές τις τεχνητά χαμηλές τιμές που καθορίζονται από τις κυβερνήσεις σε άλλες χώρες», δήλωσε η εκπρόσωπος του PhRMA Holly Campbell.

Σύμφωνα με την ίδια ‘’Σε χώρες όπου η κυβέρνηση ορίζει τις τιμές των φαρμάκων, οι ασθενείς αντιμετωπίζουν σημαντικούς περιορισμούς στην πρόσβαση σε νέα φάρμακα και μεγάλες καθυστερήσεις στη  θεραπεία τους’’.

Ναι αλλά: Πολλοί ασθενείς με υψηλές εκπτώσεις ή ανασφάλιστοι δεν πληρώνουν την υπολειπόμενη τιμή καταλόγου, γεγονός που οδηγεί και σε ανεκτέλεστες συνταγές αλλά και σε θέματα συμμόρφωσης της φαρμακευτικής τους αγωγής.

Πηγές:
https://www.axios.com/drug-prices-america-pharma-c02ce32e-6702-454e-9ae8-486b9006dba2.html

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια