Η αγορά της προσθετικής άνω άκρου είναι έτοιμη να ξεπεράσει τα 2.300 εκατ. δολ. μέχρι το 2025. Η αύξηση του αριθμού των αθλητικών τραυματισμών, των τροχαίων ατυχημάτων και άλλων παρόμοιων συμβάντων που οδηγούν σε ακρωτηριασμούς θα οδηγήσει στην άνοδο της ζήτησης προσθετικών άνω άκρου μελλοντικά. Οι πρόοδοι που έχουν σημειωθεί στις τεχνολογίες των συγκεκριμένων συσκευών αλλά και στην υγειονομική περίθαλψη που προσφέρεται έχουν οδηγήσει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των σχετικών συσκευών, όπως είναι ο προσθετικός αγκώνας, ο προσθετικός καρπός, ο προσθετικός βραχίονας, οι προσθετικοί ώμοι κ.λπ.. Επί του παρόντος, προσθετικά των άνω άκρων παράγονται και μέσω εκτύπωσης 3D, προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

Την ίδια στιγμή, ο αυξανόμενος αριθμός διαβητικών ασθενών θα ενισχύσει τη βιομηχανία των προσθετικών άνω άκρων στο προσεχές μέλλον. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF), μέχρι το 2030 περίπου 435 εκατομμύρια άνθρωποι θα υποφέρουν από διαβήτη. 

 Παράλληλα, η αύξηση των ασθενειών που σχετίζονται με τα οστά, όπως οστεοσάρκωμα, οστεοπόρωση και οστεοπενία αναμένεται να είναι η κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς, ενώ άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν θετικά την ανάπτυξη των προσθετικών άνω άκρων είναι η αύξηση του προσδόκιμου ζωής και η αύξηση της μέσης ηλικίας. Ωστόσο, η ανάπτυξη της αγοράς μπορεί να παρεμποδιστεί  λόγω του υψηλού κόστους και της μεγαλύτερης συντήρησης που απαιτείται σε αυτές τις συσκευές.

Η Ottobock SE & Co. KGaA, η Endolite India Ltd., η Ossur, η Fillauer LLC, η Steeper Inc., η College Park Industries, η Howard Orthopedics Inc., η TRS Inc., η WillowWood Global LLC, η CPOUSA, η Coapt LLC και η Touch Bionics Inc. είναι μερικές από τις βασικότερες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως στην βιομηχανία προσθετικής.

Πηγές:
https://pharmaphorum.com/ partner-content/u-s-upper- limb-prosthetics-market-will- touch-544-million-by-2025/  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα