H Elikonos 2 S.C.A. SICAR ανακοινώνει την επένδυση ύψους €5 εκατ. στην εταιρία ΜινέρβαΜΙΝ 0,00% Α.Ε. μία από τις κορυφαίες εταιρίες της χώρας στον τομέα των τροφίμων με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε 42 χώρες.

Σημειώνεται ότι η ΜινέρβαΜΙΝ 0,00% ΑΕ εξαγοράστηκε από την Deca Investments και την ελεγχόμενη εταιρία ΕΛΑΙΑ ΖΕΥΣ ΑΕ, στην οποία συμμετέχει και το επενδυτικό fund. 

Οπως αναφέρει το fund, η ΜινέρβαΜΙΝ 0,00% είναι η παλαιότερη ελαιουργική Εταιρία στην Ελλάδα ενώ προσφέρει εκτός από ελαιουργικά προϊόντα και προϊόντα ξυδιού, μεγάλη γκάμα τυροκομικών και προϊόντων βουτύρου. Τα προϊόντα της Εταιρίας (ΜινέρβαΜΙΝ 0,00%, Χωριό, Benecol, Top, Φαστ, Burrino, Σαβόϊ) παρασκευάζονται και συσκευάζονται σε 2 παραγωγικές εγκαταστάσεις στο Σχηματάρι Αττικής και στα Ιωάννινα. Η ΜινέρβαΜΙΝ 0,00% Α.Ε. απασχολεί 215 άτομα προσωπικό.

Η Elikonos 2 S.C.A. SICAR, ένα επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών ύψους €71 εκατ., έχει σαν στόχο την χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων Ελληνικών Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (SMEs).

Η Elikonos 2 S.C.A. SICAR αντλεί τα κεφάλαιά της και από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund), το οποίο συνιστά μια επενδυτική πλατφόρμα και αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνικού Κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

 

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ελληνικά τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως που απέκτησαν την πιστοποίηση ''Pharmacists for the Future”
ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες - Επιδημίες και συμβάντα στον κόσμο
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή