Η παγκόσμια αγορά συσκευών αναστόμωσης προβλέπεται να φθάσει τα 2,9 δισ. δολ. το 2024 από περίπου 2,1 δισ. δολ. το 2019, σημειώνοντας ετήσια άνοδο 7,2% κατά την περίοδο πρόβλεψης. Η ανάπτυξη αυτής της αγοράς καθοδηγείται κυρίως από την αύξηση της συχνότητας εμφάνισης των ασθενειών, και την επακόλουθη αύξηση του αριθμού των χειρουργικών επεμβάσεων, την εντονότερη ζήτηση για ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις, και τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Η αγορά των συσκευών αναστόμωσης χωρίζεται σε χειρουργικά συρραπτικά, χειρουργικά ράμματα και χειρουργικά στεγανωτικά και κόλλες. Από όλα αυτά τα τμήματα, τα χειρουργικά συρραπτικά αποτέλεσαν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς συσκευών αναστόμωσης το 2018. Το μεγάλο μερίδιο αυτού του τμήματος μπορεί να αποδοθεί στα πλεονεκτήματα που συνδέονται με τα χειρουργικά συρραπτικά (ευκολία χρήσης, ελάχιστος κίνδυνος επιπλοκών, μειωμένη απώλεια αίματος / διαρροή και μικρότερο χρόνο λειτουργίας) σε σύγκριση με χειρουργικά ράμματα και χειρουργικά στεγανωτικά και συγκολλητικά.

Με βάση την εφαρμογή, η αγορά χωρίζεται σε γαστρεντερικές χειρουργικές επεμβάσεις, καρδιαγγειακές και χειρουργικές επεμβάσεις θώρακος και άλλες εφαρμογές. Οι γαστρεντερικές χειρουργικές επεμβάσεις αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά συσκευών αναστόμωσης το 2018, εξαιτίας της αυξανόμενης συχνότητας εμφάνισης καρκίνου του γαστρεντερικού .

Το 2018, η Βόρεια Αμερική αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς συσκευών αναστόμωσης, ακολουθούμενη από την Ευρώπη. Παράγοντες όπως η ύπαρξη υποδομών προηγμένης υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή, η αύξηση της εμφάνισης ασθενειών-στόχων, η αύξηση του αριθμού των περιστατικών καρκίνου, ο μεγαλύτερος αριθμός μεταμοσχεύσεων οργάνων και η εφαρμογή ενός νέου μοντέλου χρηματοδότησης από τα καναδικά νοσοκομεία συμβάλλουν στο μεγάλο μερίδιο της Βόρειας Αμερικής.

Οι πολυεθνικές που πρωταγωνιστούν στην αγορά είναι οι Johnson & Johnson (ΗΠΑ), Medtronic plc (Ιρλανδία), B. Braun Melsungen AG (Γερμανία), Smith & Nephew (Ηνωμένο Βασίλειο), EndoEvolution LLC (ΗΠΑ), CryoLife, Inc. US), Becton, Dickinson and Company (Η.Π.Α.), CONMED Corporation (US), Intuitive Surgical Inc. (US), Boston Scientific Corporation (US), Baxter International, Inc. (Ρουμανία) και Meril Life Sciences (Ινδία).

Πηγές:
https://www.marketsandmarkets.com/PressReleases/anastomosis-device.asp  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;
Πώς το ήπαρ βοηθά ορισμένους καρκινικούς όγκους να αντιστέκονται [μελέτη]