Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα του Iatronet για τις στρεβλώσεις και τα αδιάθετα κονδύλια από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ που μπλοκάρουν την αξιοποίηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στις Ιδιωτικές Κλινικές, πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκίνησαν διαδικασίες να βρεθεί άμεσα λύση για το θέμα μεταξύ των συμβαλλομένων μερών, μετά από πρωτοβουλία της αντιπροέδρου του Οργανισμού. Θυμίζουμε ότι στο άρθρο αυτό είχε αναφερθεί ότι ενώ ο προϋπολογισμός για τις ΜΕΘ στην ιδιωτική δευτεροβάθμια περίθαλψη είναι 21 εκατ. ευρώ χρησιμοποιούνται τελικά τα 10 ή 12 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές και καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ήδη υπήρξε συνάντηση μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών -αφορά τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου- όπου και αποφασίστηκε η διάθεση από το σύνολο των μεγάλων μονάδων της δευτεροβάθμιας περίθαλψης που δραστηριοποιούνται στη χώρα 30 έως και 50 κλινών ΜΕΘ πανελλαδικά. Νούμερο που θα καθοριστεί από τις γενικότερες ανάγκες που θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα και λόγω της έλευσης της γρίπης.

Επίσης, όπως λέγεται, εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος θα υπάρξει διευκρινιστικό σημείωμα για τον τρόπο και όλη την διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται από το ΕΚΑΒ για τις διακομιδές ασθενών, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι δυσάρεστες εξελίξεις την στιγμή που υπάρχουν ελεύθερες ΜΕΘ, αλλά στην ουσία αδιάθετες λόγω αγκυλώσεων, στρεβλώσεων ή παρανοήσεων.