Σε προχωρημένες συζητήσεις για να πουλήσει τη μονάδα χειρουργικών προϊόντων Seprafilm στην εταιρεία ιατρικών προμηθειών με έδρα το Deerfield,  Baxter International Inc., βρίσκεται σύμφωνα με παράγοντες που γνωρίζουν το θέμα, η  Sanofi.

Οι πωλήσεις της Seprafilm εκτιμώνται από 300 έως 400 εκατ. δολ, ενώ η Sanofi στοχεύει να ολοκληρώσει την πώλησή της εντός των προσεχών εβδομάδων. 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η πώληση θα βοηθήσει την γαλλική πολυεθνική να αναδιοργανώσει το χαρτοφυλάκιό της και να επικεντρωθεί σε προϊόντα με περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης, όπως είναι για παράδειγμα  οι θεραπείες για τον καρκίνο. Τα προϊόντα της Seprafilm, που η Sanofi απέκτησε μέσω της εξαγοράς της Genzyme Corp. το 2011, χρησιμοποιούνται για να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης ουλών μετά από κοιλιακές και πυελικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Από την άλλη, για την Baxter το νέο απόκτημα θα σήμαινε ενίσχυση του τμήματος χειρουργικής περίθαλψης που διαθέτει και αφορά προϊόντα τα οποία μειώνουν τις επιπλοκές από την αιμορραγία κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση. 

Σημειώνεται ότι η μονάδα Seprafilm έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων εταιρειών  υγειονομικής περίθαλψης καθώς και εταιρειών ιδιωτικών κεφαλαίων, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιτευχθεί οι τελικές συμφωνίες και οι συνομιλίες και οι οποίες θα μπορούσαν να διαρκέσουν περισσότερο ή και να υποχωρήσουν. Φήμες που εκπρόσωποι από τη Baxter και τη Sanofi με έδρα το Παρίσι αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

 

 

Πηγές:
https://www.chicagobusiness. com/health-care/baxter-talks- buy-sanofi-unit 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο