H ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας Angelini Pharma Hellas έχει ως εξής.

 

''Με αφορμή αναφορές των ΜΜΕ, διευκρινίζεται ότι η Angelini Pharma Hellas με στόχο να εξασφαλίσει την βιώσιμη λειτουργία της στην Ελλάδα και να εξασφαλίσει για το προσωπικό της τις καλύτερες δυνατές συνθήκες παραμονής ή αποχώρησης, προχώρησε σε αναδιοργάνωση της επιχειρησιακής της δραστηριότητας και έθεσε σε εφαρμογή πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους, με ιδιαιτέρως ευνοϊκές προϋποθέσεις, παρά το γενικότερο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.  Το πρόγραμμα, μάλιστα, είχε ευρεία απήχηση στο προσωπικό μας.

Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα χρόνια η εταιρεία παρουσίασε συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα με συσσωρευμένες ζημιές που ανέρχονται περίπου στα 20 εκατομμύρια ευρώ, ως επακόλουθο και του παρατεταμένου δυσμενούς περιβάλλοντος στον φαρμακευτικό κλάδο. Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα η μητρική εταιρεία στήριξε την ελληνική θυγατρική της, όλο το προηγούμενο διάστημα, όμως τα μεγέθη πλέον δεν οδηγούν σε βιώσιμη λειτουργία της εταιρείας.

H εταιρεία συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα και θα επικεντρωθεί πλέον αποκλειστικά στις κατηγορίες που αφορούν νοσοκομειακά προϊόντα, την γονιμότητα (εξωσωματική) και τα ΜΗΣΥΦΑ. Τα τμήματα που  υποστήριζαν ειδικότητες που σχετίζονται με παθολογία, καρδιολογία, νευρολογία, ψυχιατρική, ορθοπεδική καταργούνται, αλλά τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αφορούν τις συγκεκριμένες κατηγορίες θα συνεχίσουν να διατίθενται κανονικά στην Ελλάδα, με αίσθημα ευθύνης  απέναντι στον Έλληνα ασθενή.''

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο