Κατερίνα Κοκκαλιάρη

 

 
 
Στην άτυπη συνάντηση που είχε με την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αλλά και το αν είχε συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα αναφέρεται- σύμφωνα με πληροφορίες- ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis Κώστα Φρουζής. Πρόκειται για τη δεύτερη ακρόαση του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που έχει συσταθεί για το Δ. Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φέρεται να έχει πει πως δεν συνάντησε ποτέ “πριβέ” τον Αν. Σαμαρά και πως δεν μετέφερε ποτέ βαλίτσα. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα, λέγοντας πως τους συνάντησε κάποιες φορές σε εκδηλώσεις (π.χ. του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων) και πάντα παρουσία μελών του ΣΦΕΕ και όχι κατ΄ιδίαν.

Παράλληλα φέρεται να έχει κάνει αναφορά σε συναντήσεις που είχε και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015- ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων -με αφορμή και το τότε νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική δαπάνη. Σε άλλο σημείο της εισήγησης του – πληροφορίες αναφέρουν- πως είπε ότι δεν υπήρξε ταχεία αποπληρωμή οφειλών της Novartis.

Ο Κ. Φρουζής με αφορμή όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα επεσήμανε πως από τον ίδιο δεν έγιναν διαρροές. Επίσης φέρεται να έχει πει πως δεν έχει κληθεί να καταθέσει ποτέ.

Για το αν έχει κληθεί στη δικαιοσύνη ο άλλοτε ισχυρός άνδρες της Novartis πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως : στον πρωταγωνιστή του σκανδάλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη το Φεβρουάριο του 2018 με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δέσμευση λογαριασμών στην Ελβετία.

 

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις