Σε ειδική εκδήλωση του Κέντρου Αειφορίας (CSE) που έγινε για Στελέχη Επιχειρήσεων και επενδυτών στο Τορόντο στις αρχές Νοεμβρίου, η εκπρόσωπος της Moody’s, Anna Zubets Anderson (Vice President –Moody’s), παρουσίασε  τη στρατηγική της Moody’s για την Αειφορία και τους δείκτες ESG. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος παρακολούθησαν την παρουσίαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αναλύθηκαν ζητήματα σχετικά με το διεθνώς αυξανόμενο ενδιαφέρον παραγόντων της αγοράς γύρω από το θέμα των υπεύθυνων επενδύσεων. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα Πράσινα Ομόλογα (Green Bonds), με ταυτόχρονη ανάλυση στοιχείων που αποδεικνύουν την ολοένα και περισσότερο αυξητική τάση τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Αειφορίας (CSE) με τη Moody’s και αφορά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη καθώς και τη σημασία των κριτηρίων ΕSG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση) που βασίζονται στις νέες απαιτήσεις των επενδυτών.

Η Moody’s είναι χορηγός του παγκοσμίως ηγετικού προγράμματος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και κριτηρίων ESG του Κέντρου Αειφορίας (CSE), το οποίο στοχεύει στην παροχή πιστοποίησης  και πρακτικών εργαλείων σχετικά με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και αφορά επενδυτές, αναλυτές και στελέχη εισηγμένων εταιρειών. Το επόμενο πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετάσχει η Moody’s είναι το “Leadership Edition 2020” και θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη, στις 11 Ιουνίου 2020.