Η Sobi ολοκλήρωσε την εξαγορά της Dova Pharmaceuticals, ενισχύοντας το χαρτόφυλάκιό της στον τομέα της Αιματολογίας, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της επιτυχημένης προσφοράς της Sobi για την αγορά μετοχών της Dova προς 27,50 δολάρια ανά μετοχή, η Sobi εξαγόρασε όλες τις εναπομείνασες μετοχές της Dova μέσω συγχώνευσης σύμφωνα με το άρθρο 251(h) του γενικού νόμου περί εταιρειών της Πολιτείας Delaware. Ως αποτέλεσμα της συναλλαγής, η Dova κατέστη εμμέσως θυγατρική της Sobi.

Κατά τον πραγματικό χρόνο της συγχώνευσης και με την επιφύλαξη τυχόν τελειοποιημένων δικαιωμάτων αξιολόγησης, όλες οι υπόλοιπες μετοχές της κοινής μετοχής της Dova που δεν αγοράστηκαν στη δημόσια προσφορά εξαγοράς μετατράπηκαν σε δικαίωμα λήψης του ίδιου ποσού των 27,50 δολαρίων ανά μετοχή, καθαρά σε μετρητά, χωρίς τόκους.

Υπάρχει επιφύλαξη τυχόν εφαρμοστέων παρακρατήσεων φόρου, καθώς και ενός μη μεταβιβάσιμου δικαιώματος υπό όρους (Contingent Value Right - CVR) που καταβλήθηκε για τη δημόσια προσφορά εξαγοράς. Η συναλλαγή αποτιμάται σε 915 εκατομμύρια δολάρια σε πλήρως απομειωμένη βάση.

Sobi

Η Sobi είναι μια διεθνής βιοφαρμακευτική εταιρεία εξειδικευμένης φροντίδας που αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων με σπάνιες παθήσεις.

Παρέχει διαρκή πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες στους τομείς της Αιματολογίας, της Ανοσολογίας και της εξειδικευμένης φροντίδας. Απασχολεί περίπου 1.300 άτομα στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική, στη Μέση Ανατολή, στη Ρωσία και στη Βόρεια Αφρική.

Το 2018, τα συνολικά της έσοδα ανήλθαν στα 9,1 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες. Η μετοχή της εταιρείας (STO:SOBI) είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Nasdaq της Στοκχόλμης. 

Dova

Η Dova Pharmaceuticals ιδρύθηκε το 2016 και επικεντρώνεται στη θεραπεία της θρομβοκυτταροπενίας (χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων).

Η χρόνια ανοσολογική θρομβοκυτταροπενία (ITP) είναι μια σπάνια αυτοάνοση αιμορραγική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, που επηρεάζουν περίπου 60.000 ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]