Η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης και επικράτησης νευρολογικών διαταραχών και της συνειδητοποίησης των νευροεκφυλιστικών διαταραχών, η μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης εγκεφαλικών τραυματισμών και οι περισσότερες εφαρμογές παρακολούθησης του εγκεφάλου σε κλινικές δοκιμές, αναμένεται να τονώσουν περαιτέρω την αγορά των συσκευών παρακολούθησης του εγκεφάλου. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται ότι η αξία της αγοράς  θα φτάσει τα 11,6 δισ. δολάρια το 2024 από 8,7 δισ. δολάρια το 2019, σημειώνοντας άνοδο κατά 6,1% την περίοδο πρόβλεψης.

Από την άλλη πλευρά, παράγοντες όπως η έλλειψη εκπαιδευμένων επαγγελματιών για την αποτελεσματική λειτουργία αυτών των συσκευών , καθώς και οι δυσμενείς πολιτικές αποζημίωσης  αναμένεται να περιορίσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της αγοράς. 

Γεωγραφικά, η Βόρεια Αμερική αναμένεται να κρατήσει το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς των συσκευών παρακολούθησης του εγκεφάλου το 2019, ενώ η Ασία προβλέπεται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή κατά την περίοδο πρόβλεψης. Η αύξηση της αγοράς στην Ασία μπορεί να αποδοθεί στον αυξανόμενο γηριατρικό πληθυσμό, στη διαθεσιμότητα χαμηλού κόστους εργασίας και ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, στην αύξηση του επιπολασμού των νευροεκφυλιστικών διαταραχών και στην εντονότερη κυβερνητική έμφαση στις μεταρρυθμίσεις της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανάλυση, οι σημαντικότεροι παίκτες στην αγορά συσκευών παρακολούθησης του εγκεφάλου είναι οι Advanced Brain Monitoring (ΗΠΑ),  Nihon Kohden Corporation (Ιαπωνία),  Natus Medical, Inc. (ΗΠΑ),  Philips Healthcare (Ολλανδία),  GE Healthcare (ΗΠΑ),  Siemens Healthineers (ΗΠΑ), Drägerwerk AG & Co. KGaA (Γερμανία), Masimo Corporation (ΗΠΑ), Spiegelberg GmbH & Co. KG (Γερμανία), Cadwell Βιομηχανίες (ΗΠΑ), NeuroWave Systems, Inc. (ΗΠΑ), Nonin Medical, Inc. (ΗΠΑ), Integra LifeSciences Corporation (ΗΠΑ), Neurosoft (Ρωσία) και Rimed (ΗΠΑ).

 

Πηγές:
https://www.marketsandmarkets. com/PressReleases/brain- monitoring-devices.asp

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη κλιμακίου του ECDC στη χώρα μας
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία
Η τεχνητή νοημοσύνη αξιολογεί τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά τη διάρκεια αξονικής τομογραφίας [μελέτη]