Πλέον δεν μιλάμε για ασθένειες, αλλά για ασθενείς, και στο πλαίσιο αυτό, τον λόγο πια έχει η εξατομικευμένη ιατρική που την σηματοδοτεί η υιοθέτηση καινοτόμων και πρωτοπόρων θεραπειών. Υπό την σκέπη των ραγδαίων αυτών εξελίξεων που πραγματοποιούνται στο χώρο της ιατρικής και παραμένοντας πιστός στο όραμά του να πρωτοπορεί, ο Oμιλος Υγεία ανακοίνωσε τη στρατηγική του συνεργασία με την σύμπραξη Theracell – Orgenesis. Στόχος τους είναι η κλινική ανάπτυξη και παροχή εξατομικευμένων προηγμένων θεραπειών, που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά μεγάλο εύρος ασθενειών στους τομείς της Ογκολογίας, Αιματολογίας, Ορθοπεδικής, Νεφρολογίας, Δερματολογίας και Διαβητολογίας.

Με τη συνεργασία αυτή και μέσω της χρήσης τεχνολογίας αιχμής των Theracell – Orgenesis, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ καθίσταται έτσι η πρώτη νοσοκομειακή μονάδα στη χώρα, που θα διαθέτει στους ασθενείς προηγμένες κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες (Cell & Gene Therapies – CGTs), δημιουργώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της Αναγεννητικής Ιατρικής.

Όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Ζαχαρόπουλος (φωτογραφία αριστερά), πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ομίλου Υγεία, αυτή την στιγμή συντελείται μια θεραπευτική κοσμογονία. Κάθε νόσος, έχει τόσα πρόσωπα όσα είναι και οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται από αυτή. Στόχος του ομίλου Υγεία είναι όλοι οι ασθενείς να λαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται, ακόμη και αν μιλάμε για κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες.

Ο κ. Ανδρέας Καρταπάνης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, ανέφερε ότι: «Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ πιστός στο όραμά του και πρωτοπόρος καθ’ όλη τη διάρκεια των σχεδόν 50 χρόνων της ιστορίας του, αλλάζει τα δεδομένα για την υγεία στη χώρα, μέσα από την επιχειρηματική του ανάπτυξη και την υιοθέτηση καινοτόμων και πρωτοπόρων θεραπειών. Με τη συνεργασία μας αυτή παρέχουμε υπηρεσίες Ιατρικής Ακριβείας και προσεγγίζουμε -με ευθύνη για την ζωή-, σοβαρές ασθένειες με τη διάθεση των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών. Στην αιχμή των επιστημονικών εξελίξεων και με σεβασμό στον άνθρωπο, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ διατηρεί τη δέσμευσή του να καινοτομεί και να επενδύει στην παροχή υψηλών υπηρεσιών για την υγεία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ διαθέτει τρία νοσοκομεία στην Ελλάδα (ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ), με 874 κλίνες, 45 χειρουργικές αίθουσες, 14 αίθουσες τοκετών και 9 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους περισσότεροι από 2.670 εργαζόμενοι και περίπου 4.200 συνεργάτες ιατροί.

Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, περιλαμβάνονται το «Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών ΥΓΕΙΑ Α.Ε», η «Γενική, Μαιευτική – Γυναικολογική & Παιδιατρική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ» και το «ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο», ενώ ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ έχει παρουσία και στο χώρο της πρωτοβάθμιας παροχής υγείας μέσω του Κέντρου Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής AΛΦΑLAB.

Παράλληλα, o Όμιλος ΥΓΕΙΑ. διαθέτει εταιρεία εμπορίας ειδικών υλικών και διακίνησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων, την Y-LOGIMED A.E., λειτουργώντας ως ο Κεντρικός Προμηθευτικός Οργανισμός του (G.P.O.), προσφέροντας αξιόπιστες υπηρεσίες προμήθειας, αποθήκευσης, διακίνησης και διαχείρισης για όλο το φάσμα των χρησιμοποιούμενων ιατρικών αναλωσίμων, εμφυτεύσιμων υλικών και πάγιου εξοπλισμού.

Επανάσταση

Ο κ. Φώτης Σακελλαρίδης (φωτογραφία δεξιά), Διευθύνων Σύμβουλος Theracell Advanced Biotechnology, αναφέρθηκε στην 4η βιομηχανική επανάσταση που βιώνουμε τονίζοντας ότι και πάλι η ιατρική πρωτοστατεί. Όπως ανέφερε σήμερα παγκοσμίως 906 εταιρείες πραγματοποιούν κλινικές μελέτες πάνω στις κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες, εκ των οποίων οι 241 βρίσκονται στην Ευρώπη και μία είναι ελληνική, η Theracell. “Eίμαστε μια εταιρεία προηγμένης βιοτεχνολογίας, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και θυγατρικές εγκαταστάσεις σε Ελλάδα και Βέλγιο, ενώ στοχεύουμε στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη τεχνολογιών στον τομέα της αναγεννητικής βιοτεχνολογίας.

Έχει βαθιά γνώση και μεγάλη εμπειρία στην απομόνωση, την επεξεργασία και την εφαρμογή των λιπωδών βλαστοκυττάρων (Adipose Stem Cells - ADSC), καθώς και άλλων σωματικών κυττάρων, όπως τα χονδροκύτταρα και οι ινοβλάστες, ενώ έχει επίσης αναπτύξει θεραπείες που βασίζονται στη χρήση αυτόλογων αυξητικών παραγόντων, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αναγεννητική ιατρική και στην αποκατάσταση ιστών. Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη τρία προγράμματα της εταιρείας με πανεπιστημιακά ιδρύματα».

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, επεσήμανε ότι αυτή θα δώσει πρόσβαση σε προηγμένες θεραπείες, και μάλιστα, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης. Επιπλέον, αυτές οι καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές αποτελούν μία εκπληκτική ευκαιρία ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού, με σημαντικότατα οφέλη για την Εθνική Οικονομία, καθώς και για την προβολή της Ελληνικής επιστημονικής κοινότητας διεθνώς. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα παγκόσμια έσοδα του ιατρικού τουρισμού εκτιμώνται σε 3,2 δις. δολάρια.

Η κ. Vered Caplan (φωτογραφία στο μέσο), Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Orgenesis Inc. δήλωσε για τη στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ: «Επιλέξαμε ως συνεργάτη τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, γνωρίζοντας την αρτιότητα των υποδομών του και την άριστη κατάρτιση των επιστημόνων του. Μέσω της προστιθέμενης αξίας που δίνει η σύμπραξη Theracell - Orgenesis στην τεχνογνωσία και τις θεραπευτικές περιοχές στις οποίες εφαρμόζεται, προσφέρουμε στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τόσο για την επιχειρησιακή του ανάπτυξη, αλλά κυρίως, για την διάθεση εξατομικευμένων θεραπειών στους ασθενείς, με όφελος τη ζωή».

Orgenesis

Σημειώνεται ότι η Orgenesis (NASDAQ: ORGS) είναι μια αμερικανική καθετοποιημένη βιοτεχνολογική εταιρεία με μακρόχρονη εμπειρία στην ανάπτυξη και την παρασκευή κυτταρικών θεραπειών. Η θυγατρική της εταιρεία MaSTherCell Global Inc. αξιολογείται ως ένας από τους πλέον αξιόπιστους οργανισμούς ανάπτυξης και παραγωγής (Contract Development Manufacturing Organisation - CDMO) γονιδιακών θεραπειών παγκοσμίως. Οι συνεργασίες της MaSTherCell περιλαμβάνουν ανά τον κόσμο πολλές από τις κορυφαίες φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές εταιρείες, καθώς και ερευνητικά ιδρύματα και νοσοκομεία, που ασχολούνται με τις κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες αιχμής.

Παράλληλα, η Orgenesis αναπτύσσει καινοτόμες κυτταρικές θεραπείες, ενώ μία δεύτερη θυγατρική της, η ATVIO Biotech, εξειδικεύεται στην ανάπτυξη αυτοματοποιημένων Κλειστών Συστημάτων (Closed Systems), για την παρασκευή κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών σε χαμηλό κόστος.

Η Orgenesis έχει αναπτύξει και κατέχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για καινοτόμες κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες (CGTs) και διαθέτει ισχυρά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για μία σειρά από τεχνολογίες για διαχωρισμό κυττάρων, παραγωγή Τ κυττάρων, καλλιεργητικά μέσα Τ κυττάρων άνευ ορού και Ασύρματους αισθητήρες τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI).

Κέντρο Αριστείας στην Ελλάδα

Η Orgenesis και η Theracell έχουν υπογράψει συμφωνία σύμπραξης στην Ελλάδα με στόχο την δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας διεθνούς εμβέλειας, για την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση κυτταρικών & γονιδιακών θεραπειών (CGTs). Ο συνδυασμός των δεξιοτήτων και της τεχνολογίας των δύο εταίρων, αποτελεί ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά αυτών των καινοτόμων θεραπειών.

Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης την εφαρμογή του καινοτόμου επιχειρησιακού μοντέλου «Θεραπεία στο σημείο νοσηλείας» με κέντρο την Ελλάδα, δημιουργώντας μια εξαιρετική ευκαιρία ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού με σημαντικότατα οφέλη για την Εθνική Οικονομία, καθώς και την προβολή της Ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, διεθνώς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management