Η Medtronic έλαβε σήμανση CE για ένα σύστημα εν τω βάθει εγκεφαλικής διέγερσης, το οποίο όχι μόνο μπορεί να παρέχει ηλεκτρική θεραπεία αλλά και να καταγράφει τα σήματα του εγκεφάλου προκειμένου να προσαρμόσει και να εξατομικεύσει τη θεραπεία.

Ο νευροδιεγέρτης Percept PC έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην παρακολούθηση και την ανάλυση των απαντήσεων που δίνουν άτομα με νευρολογικές διαταραχές, όπως η νόσος του Parkinson, ενώ θα υπάρχει και συσχέτιση των αντικειμενικών ενδείξεων του εγκεφάλου με τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από τον ασθενή σχετικά με τα συμπτώματα ή τις παρενέργειες της θεραπείας.

Αυτή τη στιγμή η συσκευή βρίσκεται υπό εξέταση στον FDA. Στο μεταξύ εγκρίθηκε στην ΕΕ για άτομα με νόσο του Πάρκινσον, πρωτογενή δυστονία καθώς και επιληψία και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Η Medtronic δήλωσε ότι οι πρώτες εμφυτεύσεις της θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα στη Δυτική Ευρώπη πριν ξεκινήσουν σε άλλες περιοχές.

Πηγές:
https://www.fiercebiotech.com/medtech/medtronic-begins-european-launch-brain-signal-recording-neurostimulator-for-parkinson-s

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια