Εν μέσω αυξανόμενων παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων από τη μία και υποτονικών οικονομικών προοπτικών  από την άλλη, η διεθνής αγορά υγειονομικής περίθαλψης αναμένεται να ξεπεράσει το όριο των 2 τρισ. δολαρίων την τρέχουσα χρήση.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η υγειονομική περίθαλψη θα είναι μεταξύ των δύο κορυφαίων προτεραιοτήτων για τους Αμερικανούς ψηφοφόρους στις φετινές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα. Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη, το διαφαινόμενο BREXIT είναι πιθανό να έχει ισχυρό αντίκτυπο στη μεγαλύτερη αγορά ψηφιακής υγείας που είναι το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνολικά, το 2020 θα είναι ένας έλεγχος πραγματικότητας αφενός για τις εκκρεμούσες εθνικές πολιτικές στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης και αφετέρου για τις κανονιστικές μεταρρυθμίσεις που θα ανανεώσουν τις μελλοντικές στρατηγικές.

Αρχής γενομένης από φέτος, το νέο όραμα για την υγειονομική περίθαλψη δεν επικεντρώνεται μόνο στην πρόσβαση, στην ποιότητα και στις προσιτές τιμές, αλλά και στην πρόβλεψη, την πρόληψη και στα μοντέλα περίθαλψης που προάγουν την κοινωνική και οικονομική ένταξη.

Παράλληλα, αναμένεται ότι θα συνεχιστεί η παγκόσμια ανάπτυξη των λιανεμπορικών αλυσίδων (Walmart, Costco, Amazon, Ali Health) αλλά και των εταιρειών τεχνολογίας που απευθύνονται σε καταναλωτές  (Google, Apple, Microsoft κ.λπ) με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης.

Επίσης, τη φετινή περίοδο, η σύγκλιση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), του Blockchain, και του Διαδίκτυου των πραγμάτων (IoT) αναμένεται ότι θα προωθήσει περισσότερο την υιοθέτηση της καινοτομίας και των σχετικών εφαρμογών στο χώρο της υγείας. 

Για παράδειγμα, ενώ το Blockchain θα βελτιώσει τη ρευστότητα των δεδομένων για την ενίσχυση της Τεχνητής Νοημοσύνης, διευκολύνοντας και τους πωλητές- αναλυτές στην αφομοίωσή τους, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να διαχειριστεί τα συστήματα Blockchain πιο αποδοτικά από ό, τι οι άνθρωποι.

Πηγές:
https://www.globenewswire.com/news-release/2020/01/23/1974132/0/en/Global-Healthcare-Market-Outlook-2020-Key-Predictions-Growth-Opportunities-for-the-2-Trillion-Industry.html

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας