"Εμείς συνεχίζουμε κανονικά το έργο μας, ανεξάρτητα από την διαδικασία πώλησης του νοσοκομείου που προτίθεται να ξεκινήσει και πάλι η Τράπεζα Πειραιώς τις αμέσως επόμενες εβδομάδες".

Λόγια που ανήκουν σε στέλεχος της διοίκησης του νοσοκομείου, το οποίο τα ανέφερε στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν μήνα περίπου (για την κοπή της πίτας).

Όπως μας τα μετέφερε εργαζόμενος στο νοσοκομείο, ο οποίος παραβρέθηκε στη σχετική εκδήλωση και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων, το στέλεχος της διοίκησης της κλινικής τόνισε ότι το "Ερρίκος Ντυνάν" μπορεί να αποτελέσει τον τρίτο πόλο στον χώρο της ιδιωτικής Υγείας.

Αναφερόμενος στο 2019, επισήμανε ότι η ζημιά της κλινικής ήταν λιγότερη κατά 1 εκατομμύρια ευρώ.

Η σημερινή εικόνα, σύμφωνα με τον εργαζόμενο του νοσοκομείου, μάλλον ως προβληματική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς επί συνόλου 460 κλινών (συμπεριλαμβάνονται και οι ΜΕΘ) οι ασθενείς δεν κυμαίνονται στους 130, άρα μιλάμε για κάλυψη 25%.

Διαγωνισμός

Είχε προηγηθεί άκαρπος διαγωνισμός, στον οποίο είχαν κατατεθεί δύο δεσμευτικές προσφορές. Η μία από το Ίδρυμα Ωνάση και η άλλη από την American Hospital (σ.σ. η εταιρεία που αγόρασε τη θυγατρική του Υγεία στα Τίρανα). Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι αποθαρρύνθηκαν από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, που πήραν και δημόσιο χαρακτήρα.

Η προσφορά του Ιδρύματος Ωνάση κρίθηκε ως καλύτερη, αλλά και μετά τις βελτιώσεις που επήλθαν κατά την περίοδο αποκλειστικότητας δεν ξεπέρασε σε επίπεδο enterprise value τα 85 εκατομμύρια ευρώ. Απείχε, ως εκ τούτου, σημαντικά από τον στόχο της Πειραιώς, η οποία αποτιμά την Ημιθέα στα βιβλία της γύρω στα 103 με 105 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία ειδικού σκοπού "Ημιθέα Α.Ε." είχε αποκτήσει το νοσοκομείο το 2014 έναντι 115 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει
Αύξηση 10,1% στα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - 49 νεκροί [πίνακας]
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας