Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία, Μerck KGaA  πουλά τη θυγατρική της,   Allergopharma, ως απόρροια της απόφασής της να επικεντρωθεί σε νέα ειδικά φάρμακα.

Η πώληση έγινε στην γερμανική  Dermapharm, η οποία επικεντρώνεται σε γενόσημα φάρμακα για την αλλεργία.

Οι όροι της συμφωνίας, που πρόκειται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο, δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά η Merck ανέφερε ότι η Allergopharma εμφάνισε το 2018 πωλήσεις περίπου 88 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει μονάδα παραγωγής στην περιοχή  Reinbek της Γερμανίας, κοντά στο Αμβούργο, και το χαρτοφυλάκιο των θεραπευτικών και διαγνωστικών προϊόντων το οποίο αντιμετωπίζει τις αλλεργίες τύπου 1, όπως καταρροή, σε Ευρώπη και Ασία, αναφέρει η Merck,

Η συμφωνία δεν θα συμπεριλάβει το πρόγραμμα ανάπτυξης σκευάσματος για τη θεραπεία της αναφυλαξίας. Η Merck ανέφερε ότι η συμφωνία είναι σύμφωνη με τις κινήσεις της για εστίαση στις "ασθένειες που είναι δύσκολο να θεραπευτούν".

Η Dermapharm με έδρα το Grünwald πουλά γενόσημα σε επιλεγμένες αγορές στη Γερμανία. Ο κύριος χώρος παραγωγής βρίσκεται στη Brehna κοντά στη Λειψία. Η εταιρεία λέει ότι έχει περισσότερες από 900 άδειες κυκλοφορίας για περίπου 250 δραστικά συστατικά που διατίθενται στο εμπόριο είτε ως φάρμακα είτε ως συμπληρώματα διατροφής. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια