Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη δέχονται όλες οι εταιρείες που προσπαθούν να αγοράσουν χειρουργικές μάσκες από ανταγωνίστριες δυνάμεις που πληρώνουν πολλαπλάσια. Πρόκειται για γεγονός που έζησαν προ ημερών κάποιοι εισαγωγείς, όταν ένα βήμα πριν το κλείσιμο της συμφωνίας για εισαγωγή μισού εκατ. μασκών με τιμή 50 λεπτά συν ΦΠΑ από χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ, εμφανίστηκε εταιρεία από Ευρωπαϊκό κράτος και έδωσε πολλαπλάσια τιμή.

Πλέον, η μάσκα είναι χρηματιστηριακό είδος, μας λέει φαρμακοποιός τονίζοντας ότι πριν από ένα μήνα η μέση τιμή ήταν από 20 έως 30 λεπτά στη λιανική και αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τα 80 λεπτά, διαγράφοντας άνοδο της τάξης του 400% και πάνω.

Όλοι οι έμποροι, λένε οι πηγές μας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τσεχία και Ρωσία αναζητώντας όχι μόνο μάσκες αλλά και αντιμικροβιακά σκευάσματα.

Την ίδια στιγμή, ελλείψεις ξεκίνησαν και στο Οινόπνευμα. Οι εταιρείες προσπαθούν να κρατήσουν τις αρχικές χονδρικές τιμές στα ίδια επίπεδα, αλλά μειώνοντας τις προσφερόμενες εκπτώσεις, καθώς η ζήτηση είναι ασύλληπτη και η προσφορά ελάχιστη.

Παράλληλα, σαν τρελά φεύγουν και τα σκευάσματα παρακεταμόλης. Το ατυχές, όπως λέει η πηγή μας, είναι ότι δεν εξαφανίζονται από την αγορά για πραγματικές ανάγκες, αλλά απλά καλύπτουν την κλασική ανασφάλεια του Έλληνα.       

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας