Παραλογισμός του τύπου "αγοράζουμε τα πάντα για να έχουμε, ακόμη και αν αυτά δεν τα έχουμε ανάγκη" πάει να επικρατήσει και στα φαρμακεία, φέρνοντας το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας στα όριά της.

Παράγοντας μεγάλης φαρμακαποθήκης, μας επιβεβαίωσε ότι τις τελευταίες ημέρες συνολικά το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας βρίσκεται στο κόκκινο και η εργασία είναι νυχθημερόν.

Σύμφωνα με την πηγή μας, η πολύ μεγάλη ανησυχία και ο φόβος για το τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα σπρώχνει κατά εκατοντάδες τους καταναλωτές στα φαρμακεία που επίσης βρίσκονται στα όριά τους.

Ακόμη και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις προτιμούν πια να υποβάλλουν το σύνολο των συνταγών που τους έχουν συνταγογραφηθεί, παραλαμβάνοντας τα φάρμακα αν είναι δυνατόν ακόμη και σε μία μέρα. Φάρμακα, που υπό άλλες συνθήκες θα τα παραλάμβαναν σε τρεις μήνες.

Αληθινό παράδειγμα που αποτυπώνει το αλαλούμ που σήμερα επικρατεί με τις παραδόσεις, μας λέει η πηγή μας, είναι ότι ενώ προ κορονοϊού οι ημερήσιες παραδόσεις στα φαρμακεία έφθαναν τα 120.000 σκευάσματα, στις 16/3/2020, οι παραδόσεις διαμορφώθηκαν στα 320.000 σκευάσματα, δηλαδή τριπλασιάστηκαν. Το ποσοστό αύξησης είναι 170%

Το θέμα δεν είναι, λέει το στέλεχος της αγοράς, οι πελάτες να γεμίσουν τα συρτάρια τους και τα ντουλάπια τους με φάρμακα. Πρέπει να σταματήσουν την αποθεματοποίηση, γιατί με μαθηματική ακρίβεια η αγορά θα οδηγηθεί σε σοβαρές ελλείψεις.

Ηδη υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στην αγορά και αυτές αναμένεται να αυξηθούν το προσεχές διάστημα, καθώς πολλές φαρμακοβιομηχανίες όλο αυτό το καιρό δουλεύουν με τα αποθέματα που έχουν. Τα οποία, όμως μειώνονται, καθώς οι εταιρείες παραγωγής δραστικών ουσιών στην Κίνα είναι είτε κλειστές είτε υπολειτουργούν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα