Τα πάνω κάτω στον εργασιακό χώρο έχει φέρει η παγκόσμια απειλή του κοροναϊού, δημιουργώντας νέες εργασιακές συνθήκες στο σύνολο των εταιρειών, άρα και στις φαρμακοβιομηχανίες, όπου πλέον τη λύση δίνουν οι δυνατότητες των ψηφιακών μέσων με βασικότερη την εξ αποστάσεως συνεργασία. 

Όπως αναφέρει ξένο δημοσίευμα, η απειλή του κοροναϊού τα έχει αλλάξει όλα και οι αντιπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών που ξόδευαν στο παρελθόν τον χρόνο τους για να πηγαίνουν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, ή από το ένα γραφείο γιατρού στο άλλο, τώρα έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους. Πρακτική που ακολουθείται και στην ελληνική αγορά, με το σύνολο των στελεχών των εταιρειών να διαχειρίζονται θέματα της δουλειάς τους από το σπίτι.

Εκπρόσωπος της Bayer, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα, επιβεβαίωσε ότι το σύνολο των στελεχών της πολυεθνικής, είτε είναι επιτελικά, είτε πωλητές, είτε ιατρικές ομάδες εργάζονται από το σπίτι τους μέχρι νεωτέρας.

Από τη Δευτέρα, όλοι οι υπάλληλοι της Pfizer στις ΗΠΑ και το Πουέρτο Ρίκο παραμένουν σε επαφή με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και άλλους συνεργάτες τους, αλλά εικονικά, δήλωσε εκπρόσωπός της. Η εταιρεία θα επανεξετάσει την απόφαση της  ανάλογα με τις εξελίξεις.

Στη GlaxoSmithKline, όλοι οι υπάλληλοι στις Η.Π.Α. "εργάζονται εξ αποστάσεως αν το επιτρέπουν τα καθήκοντά τους. Τα στελέχη που αποτελούν το δυναμικό πωλήσεων της εταιρείας χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να βρίσκεται σε επαφή με τους επαγγελματίες υγείας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της GSK.

Η Sanofi δήλωσε ότι ενθαρρύνει όλους τους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα ψηφιακά εργαλεία και οι πλατφόρμες και να αποφεύγουν τις προσωπικές συναντήσεις.

Παράγοντας της Merck τόνισε ότι: «Ανάλογα με τις ανάγκες, σε πολλές αγορές έχουμε σταματήσει τις συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, ενώ αρκετοί υπάλληλοι εργάζονται από το σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Η Novartis ζήτησε από όλους τους υπαλλήλους της στην Αμερική να ξεκινήσουν εργασία από το σπίτι μέχρι τις 3 Απριλίου με την προειδοποίηση ότι «σε περίπτωση που χρειαστεί προσωπική επαφή θα λάβουν συγκεκριμένες οδηγίες από τις τοπικές ομάδες ηγεσίας.

Η Bristol Myers Squibb δήλωσε ότι μέχρι την 1η Απριλίου έχει περιορίσει τις συναντήσεις των στελεχών της με τους πελάτες και «χρησιμοποιεί τεχνολογία απομακρυσμένης τηλεόρασης για να εξασφαλίσει συνεχή υποστήριξη για τους επαγγελματίες υγείας, την περίθαλψη των ασθενών και την πρόσβαση στα φάρμακά της.

Τέλος, η Biogen, έχει αναστείλει όλες τις συναντήσεις με πελάτες καθώς και όλα τα  ταξίδια μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;