Σε διπλασιασμό της τιμής φαρμάκου κατά του κοροναϊού, προχώρησε η μοναδική αμερικανική εταιρεία που το παρασκευάζει.

Η Rising Pharmaceuticals διπλασίασε τον Ιανουάριο την τιμή του σκευάσματος, όταν ο ιός είχε ήδη αρχίσει ήδη να προκαλεί χάος στην Κίνα, σύμφωνα με τους Financial Times.

Όπως αναφέρουν οι FT, η εταιρεία του Νιού Τζέρζει, αύξησε την τιμή της χλωροκίνης στις 23 Ιανουαρίου κατά 97,86%, στα 7,66 δολάρια για το χάπι των 250 mg και στα 19,88 δολάρια για το χάπι των 500 mg.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως η αύξηση της τιμής ήταν "συμπτωματική" και πως επανέφερε την παλιά τιμή όταν κατάλαβε πως το φάρμακο μπορεί να έχει αυξημένη ζήτηση λόγω της επιδημίας. Πάντως, η επαναφορά της τιμής δεν έχει φανεί ακόμα στη βάση δεδομένων.

Σε συνέντευξή του στους FT, στέλεχος της εταιρείας είπε πως η αύξηση της τιμής έγινε αρχικά προκειμένου να μπορέσει η εταιρεία να επενδύσει σε νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις για να παραμείνει το φάρμακο στην αγορά.

"Μόλις είδαμε την αύξηση στη ζήτηση και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί πως προβλέπουν ορισμένοι άνθρωποι πως θα χρησιμοποιηθεί, αποσύραμε αυτήν την αύξηση τιμής και την επαναφέραμε εκεί που ήταν από το 2015", είπε.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την χλωροκίνη για θεραπεία του SARS-COV 2, κάτι που όμως δεν επιβεβαίωσε η συγκεκριμένη αρχή, λέγοντας πως απλώς εξετάζει καλύτερα το φάρμακο.

Το φάρμακο αυτό έχει ήδη εγκριθεί για τη θεραπεία της ελονοσίας, και δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις πως βελτιώνει την κατάσταση ασθενών κοροναϊού.

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα