Σημαντική αύξηση αναμένεται παγκοσμίως στην κατανάλωση αντισηπτικών και απολυμαντικών προϊόντων, καθώς μιλάμε για είδη πρώτης γραμμής στην προστασία από την πανδημία του κορωναϊου.

Ερευνα από την Technavio που παρακολουθεί την συγκεκριμένη αγορά αναφέρει ότι αυτή πρόκειται να αναπτυχθεί κατά 3,48 δισ. δολάρια κατά την περίοδο 2020-2024, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 7% κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Η αγορά είναι κατακερματισμένη και ο βαθμός κατακερματισμού θα επιταχυνθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης, αναφέρει η έρευνα. Η Getting AB, η Paul Hartmann AG, η Reckitt Benckiser Group Plc, η STERIS Plc, η Procter & Gamble Co. και η Unicharm Corp. είναι μερικοί από τους σημαντικότερους παράγοντες της αγοράς.

Παράλληλα, με την πανδημία, ο αυξανόμενος αριθμός χειρουργικών επεμβάσεων παγκοσμίως θα προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης της αγοράς. Για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες, οι παίκτες πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στις προοπτικές ανάπτυξης στους ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς, σημειώνει η έκθεση.

Η παγκόσμια αγορά αντισηπτικών και απολυμαντικών μπορεί να κατανεμηθεί σε μεγάλο βαθμό με βάση το προϊόν, τον τελικό χρήστη και την περιοχή. Από την άποψη του προϊόντος, η παγκόσμια αγορά μπορεί να ταξινομηθεί σε ενώσεις τεταρτοταγούς αμμωνίου, χλωριούχες ενώσεις, αλκοόλες, αλδεΰδες, φαινολικές ενώσεις, υπεροξείδιο του υδρογόνου, ιώδιο, άργυρο, και άλλες

Ο τομέας του υπεροξειδίου του υδρογόνου αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο (σε όρους εσόδων) στην παγκόσμια αγορά το 2017. Οι αλδεΰδες και φαινολικές ενώσεις, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα αυξηθούν περισσότερο κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης. Αυτά τα τμήματα εκτιμάται ότι θα αποκτήσουν σημαντικό μερίδιο αγοράς μέχρι τα τέλη του 2026. Οι φαινολικές ενώσεις προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα έναντι του υπεροξειδίου του υδρογόνου και ως εκ τούτου κερδίζουν ολοένα και περισσότερο μεγαλύτερη δημοτικότητα μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, των εμπορικών χρηστών και των οικιακών χρηστών.

Πηγές:
https://www.businesswire.com/news/home/20200306005273/en/Antiseptic-Disinfectant-Products-Market-2020-2024-Increasing-Number

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]